Genesis GV80 Coupé Concept is nieuwste bewijs dat premiummerk naar België moet komen

Genesis GV80 Coupé Concept 2023

Genesis — beter bekend als het chique broertje van Hyundai — heeft het doek getrokken van een nieuw studiemodel, en dat is er niet zomaar eentje. Deze GV80 Coupé Concept is namelijk een SUV-coupé waar de Koreanen ook productieplannen voor zouden hebben. En dat vinden wij voor één keer niet erg.

Zijn SUV’s niet je ding, dan ben je vast niet te spreken over de SUV-coupé. Zo’n model neemt namelijk alles wat een hoogpotige auto nog enigszins te verantwoorden maakt — zoals veel binnenruimte en aanvaardbare terreineigenschappen — en gooit dat schaamteloos overboord in ruil voor de Beëlzebub van de bruikbaarheid: een schuin aflopende daklijn. Nu komt Genesis echter op de proppen met zijn eerste poging in dit jonge segment, en we moeten toegeven dat die ons toch even aan onze overtuigen doet twijfelen.

SUV-coupé met ducktail-spoiler

Het Koreaanse premiummerk pakt namelijk de GV80 Coupé Concept uit, en dat studiemodel doet precies wat het belooft. Zo is Genesis in essentie vertrokken van het design van hun grootste SUV, de GV80, en hebben ze het gevaarte een lager, schuin aflopend silhouet gegeven met een heuse ducktail-spoiler achterop. Dat is echter niet het enige dat de tekenaars veranderd hebben, want de achterlichten bestaan uit niet één maar twee doorlopende LED-balken en ook vooraan werd de snuit van de GV80 wat meer strakgetrokken. Het resultaat is een auto waar menig Bentley het schaamrood van op de wangen zou krijgen, terwijl de techniek natuurlijk nog steeds ontwikkeld werd door het immer bescheiden Hyundai.

Genesis GV80 Coupé Concept 2023

Over die techniek rept Genesis nog met geen woord, maar ze laten wel uitschijnen productieplannen te hebben voor een GV80 Coupé. Daar zijn wij Belgen echter vet mee, want voorlopig moeten we bij de aankoop van een Genesis nog de prijs van een Zollkennzeichen rekenen om het ding uit Duitsland te kunnen importeren. Naast het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland is dat namelijk de enige Europese markt waar het merk aanwezig is, en laat dat net twee landen zijn vanwaar je absoluut géén auto wil importeren. Voorlopig heeft het merk nog geen intenties geuit om de Belgische markt te betreden, maar wat ons betreft zou deze GV80 Coupé geen verkeerde concurrent zijn voor de BMW X6’en en Mercedes GLE Coupé’s van deze wereld.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
John 21:27
Portrait de John

Stel je voor dat de SUV-hype verdwijnt, maar elk bestaand model krijgt wel terug een "normale" versie. Hoe mooi zou het autolandschap er dan niet uitzien? Deze concept heeft zeer mooie lijnen, stel je voor dat dit als gewone coupé te krijgen was.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités