Kia plaagt nog eens met EV9: elektrische zevenzits-SUV komt deze maand

Kia EV9 teaser 2023

De Kia EV6 krijgt het gezelschap van de EV9, een elektrische SUV met zeven zitplaatsen. Over een tweetal weken krijgen we het finale ontwerp te zien, maar niet nadat de Koreanen nog enkele plaagbeelden de wereld insturen.

Een geheim heeft Kia er niet van gemaakt: het Koreaanse merk werkt aan de EV9, een elektrische SUV met zeven zitplaatsen die we zowat anderhalf jaar geleden al in conceptvorm te zien kregen. Toen sierde de Concept EV9 de Kia-stand op de Los Angeles Auto Show, die naar goeie conceptcar-gewoonte nog ver van het finale productiemodel afstaat.

Kia EV9 teaser 2023

Zoek de verschillen

Of zo leek het toch, want Kia heeft een plaagvideo de wereld ingestuurd waarin het al wat meer van de EV9 laat zien. De productieversie van de EV9 lijkt daarbij vooraan het gepixelde verlichtingspatroon van het conceptmodel over te nemen, terwijl ook de lichtblokken achteraan weinig zullen verschillen van het conceptmodel – al zien wij er ook wel duidelijke Volvo-invloeden in. Ook het geblokte, hoekige design met het scherpe lijnenspel en de opwippende gordellijn blijft overeind.

EV6-basis

Op alle details en technische informatie is het nog wachten op de wereldpremière eind maart, maar in de tussentijd geeft Kia wel mee dat deze EV9 op hetzelfde E-GMP-platform staat als de EV6. Het zou dus geen verrassing zijn als er een batterijtje hier en een elektromotortje daar worden uitgewisseld. Het finale ontwerp van de buitenkant en de binnenkant – met zeven zitplaatsen – krijgen we midden deze maand al te zien.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités