Eerste Belgische BYD-dealer opent deuren in Zaventem (2022)

BYD ATTO 3 2022

‘Build Your Dreams’ heeft de deuren van zijn eerste locatie in Zaventem geopend. We hebben het daarbij niet over een nieuwe yogatent, maar wel over een succesvol Chinees automerk. De constructeur doet zijn intrede meteen met drie elektrische modellen, en belooft volgend jaar nog twee extra showrooms.

Een tweetal maandjes geleden kwam er voor ons enigszins verrassend nieuws boven drijven: de meeste stekkerauto’s ter wereld werden gedurende de eerste helft van 2022 niet geleverd door een Europese fabrikant of zelfs door Tesla, maar wel door BYD. We zeggen daar wel bewust “voor ons” bij, want hoewel de automobiele tak van dat bedrijf in China al auto’s aan de man brengt sinds 2003, hadden ze bij ons nog geen band op bodem gezet. De Europese autobouwers mogen zich echter schrap zetten, want in dat laatste komt nu officieel verandering.

Om te blijven

De eerste BYD-dealer van België heeft namelijk officieel zijn deuren geopend. Zo kan je sinds eind vorige week terecht in de Leuvensesteenweg in Zaventem om er de BYD Han, de BYD Atto 3 of de BYD Tang van naderbij te bekijken en te testen. Dat zijn alledrie zuiver elektrische modellen, waarbij de eerste als sedan het vlaggenschip van het merk moet vormen, de Atto 3 de vorm van een betaalbare crossover aanneemt en de Tang grote gezinnen verwelkomt met zijn cabine voor zeven. Het merk bouwt trouwens alleen maar auto’s meer met een stekker, al vind je in eigen land wel nog exemplaren met plug-inhybride techniek.

BYD dealer zaventem 2022

BYD laat het niet bij deze ene dealer. In de loop van 2023 willen ze ook showrooms openen in Gent en Antwerpen, en datzelfde jaar nemen ze intrek in het Groothertogdom Luxemburg. Het ziet er dus naar uit dat ‘Build Your Dreams’ hier is om te blijven. Hoe jij je daarbij voelt weten we niet, maar wij vinden het enthousiasme van de BYD-Belux-baas hierboven alvast aanstekelijk.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités