Mercedes-AMG steekt ook A 45 en CLA 45 in Edition 55-verjaardagstenue (2022)

Mercedes-AMG CLA 45 S Edition 55 2022

AMG viert feest, en dat zal je geweten hebben. Het is namelijk 55 jaar geleden dat de tuner, die inmiddels deel uitmaakt van Mercedes-Benz, tot ontstaan kwam. Ter ere van die verjaardag trakteert Mercedes-AMG zijn modellen één voor één op een Edition 55-uitvoering, en deze keer zijn de 45-versies van de A en de CLA aan de beurt.

“Wacht, de A-Klasse en CLA AMG’s hadden toch al zo’n verjaardagseditie gekregen,” horen we je denken. Inderdaad: een drietal weken geleden pakte Mercedes-AMG zijn Edition 55-tenue al uit voor de A 35 en de CLA 35, maar nog niet voor de sterkere 45-versies. Een maandje daarvoor toonden ze ons ook al een dergelijke special edition voor de G 63 AMG. Zo ‘één voor één’ pakken de Duitsers de uitrol van hun Edition 55-pakketjes dus aan, waardoor we je niet durven beloven dat dit de laatste keer is dat je dergelijk nieuws ziet verschijnen.

Andere uiterste

Maar goed, onder het mom van ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ nemen we maar al te graag een kijkje naar deze nieuwe Edition 55-beelden. Bij de onthulling van de 35-versies kregen we namelijk enkel de A-Klasse in deze aankleding te zien, en nu toont Mercedes-AMG de CLA. Ook de kleur wijkt af, want vorige keer zagen we de lakkleur ‘Digital White Metallic’, en deze keer verschijnt de Edition 55 ook in de enige andere kleur die je daarnaast nog als deel van het pakket kan krijgen: ‘Cosmos Black Metallic’. De gewoonlijke striping, met het AMG-logo erin verwerkt, is natuurlijk nog steeds van de partij, net als de 19-inchvelgen en het anders optionele aerodynamicapakket. Binnenin zien we dezelfde rode bekleding op de stoelen en in de deuren, en wordt ook de rest van de cabine voorzien van accenten in die kleur.

Mercedes-AMG CLA 45 S Edition 55 2022

Het Edition 55-pakket is nu dus verkrijgbaar op zowel de 35- and de 45-versies van de AMG A en CLA. Bij die A-Klasse is het zowel te combineren met de hatchback als met de sedan, en de CLA krijgt het op de coupé en de shooting brake. Net als bij de 35-modellen moet je er ook op de A en CLA 45 S 12.614 euro extra voor over hebben. Daardoor gaat je A 45 S als Edition 55 zo’n 87.000 euro kosten, en een CLA 45 S eindigt rond de 91.000 euro. De reguliere 45-versies — zonder S dus — zijn momenteel niet meer te koop in België.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités