Tesla tweakt instapversie Model 3: meer rijbereik, tragere sprint

Tesla Model 3 Standard Range Plus update 2021

De basisversie van de populairste elektrische auto in ons land heeft een update gekregen. Zeg niet langer ‘Standard Range Plus’ tegen de instap-Tesla, maar gewoon ’Model 3’.

De Californische constructeur Tesla doet niet mee met vastomlijnde modeljaarupdates. Wel lanceert het doorheen de tijd kleinere en grotere tweaks voor een volledig modelgamma of voor een specifieke versie. Deze keer is de Model 3 Standard Range Plus aan de beurt, de basisversie van de Model 3.

Meer batterijcapaciteit

Die laat zijn achtervoegsel vanaf nu achterwege, en heet voortaan simpelweg ‘Model 3’. Daarnaast is zijn rijbereik toegenomen: voortaan geraakt hij geen 448 kilometer meer ver op een volle batterijlading, maar 491 kilometer. In de wandelgangen wordt er gefluisterd dat Tesla een nieuw batterijpakket monteert met een grotere capaciteit, maar daar geven de Californiërs officieel geen details over vrij.

Tesla Model 3 Standard Range Plus update 2021

Iets hogere prijs

Door de update verliest de basis-Model 3 wel enkele tienden in de sprint naar 100 km/u. Hij doet er niet langer 5,6 seconden over, zoals de Standard Range Plus, maar wel 6,1 seconden. Maar goed: het instantkoppel van de elektromotor achteraan doet je die vijf tienden snel vergeten. De prijs ligt tot slot iets hoger: geen 49.990 euro meer, maar 50.990 euro. Configureer je nu een instap-Model 3 op de Tesla-website, dan wordt die normaal gezien in februari geleverd.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
mmm 18:15
Portrait de mmm

Long range met tragere sprint is misschien ook een goede combinatie

Dominique 09:07
Portrait de Dominique

Inderdaad. Die misselijkmakende acceleraties mogen voor mijn part wel getemperd worden.
Ik spreek uit ervaring. In een model 3 performance op nuchtere maag optrekken als gek, is niet zo'n goed idee ;-).
Als dit de range ten goede komt, is dat een goede stap vooruit.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités