Oh help: Mansory Gronos 2021 Yellow is... ja, wat zelfs?

Mansory Gronos Yellow 2021

Schreven we begin deze week de woorden ‘Mansory’ en ‘discreet’ nog in één zin, dan heeft karma ons een paar dagen later al onverbiddelijk bijgebeend. De ontwerper der discutabel design verbouwt deze Mercedes G-Klasse tot de knalgele Gronos 2021 Yellow.

Net zoals wij al dik spijt hebben dat we de Mansory-Taycan ‘discreet’ hebben genoemd, heeft de Duits-Iraanse tuner spijt van de donkergroene koetswerkkleur. De Mansory Gronos is immers niet nieuw: eerder dit jaar werd de Mercedes-AMG G 63 al volledig onder handen genomen, en kreeg hij een afwerking in British racing green. Dat kleurtje mocht naar Mansory-normen gerust wat feller.

Mansory Gronos Yellow 2021

Hou ramen en deuren gesloten

De Mansory Gronos 2021 Yellow is hetzelfde recept, maar dan in het matgeel. Want waarom ook niet? Bumper- en spoilerwerk kregen een uitgebreide nabehandeling in carbon, en ook de spiegelkappen, behuizing van de richtingaanwijzers, deurgrepen en nog enkele andere onfortuinlijke onderdelen konden zich niet op tijd uit de voeten maken. De G 63 krijgt gesmede 24-duimsvelgen aangemeten. En wie het portier opentrekt om de binnenkant te bekijken, gaat zich dat in recordtempo beklagen.

Mansory Gronos Yellow 2021

Mansory nam ook bij deze gele versie de V8 onder de motorkap onder handen. Het vermogen wordt opgekrikt naar 850 pk, het koppel naar 1.000 Nm. 0 tot 100 km/u duurt amper 3,5 seconden, de topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Gelukkig is Mansory van plan om deze Gronos 2021 Yellow te beperken tot 10 exemplaren. Kom terug, Brabus 900 Rocket Edition, alles is vergeven en vergeten!

Mansory Gronos Yellow 2021

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Kris Vanhemelen 15:02
Portrait de Kris Vanhemelen

De pooierbak van het jaar 2021? Gouden halsketting en ringen met diamanten verplicht voor elke inzittende. Als iemand mij hiermee een lift wil geven, trek ik een nylonkous over mijn hoofd.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités