Nieuwe joint venture moet Hyundai stap dichterbij autonoom rijden zetten

Hyundai Nexo

Hyundai heeft zopas het nieuws de wereld ingestuurd dat ze een samenwerking aangaat met Aptiv om zelfrijdende wagens in de toekomst mogelijk te maken. De eerste vruchten mogen we verwachten in 2022.

Hyundai steekt maar liefst 1,6 miljard dollar in de joint venture, alsook investeren ze voor minstens 400 miljoen op gebied van middelen, ervaring en kennis. Het Ierse Aptiv, voorheen gekend als Delphi Automotive, is een voorloper in ontwikkeling van technologieën in de autobranche met een specialisatie voor slimme software en zelfrijdende wagens. Tegenover de investering zet Aptiv 700 medewerkers, intellectuele eigendommen en technologieën voor autonoom rijden. Waardoor het totaal bedrag van de joint venture op ruim 4 miljard uitkomt.

Deze joint venture moet als doelstelling hebben om tegen 2020 het testen van zelfrijdende wagens te starten. Tegen 2022 moet een productierijpe wagen klaar zijn om te fungeren als bijvoorbeeld autonome taxi. Het platform van het eindproduct zal verkocht kunnen worden aan andere autofabrikanten.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités