Dit zijn de finalisten voor titel “auto van het jaar 2019”

caroftheyear

Om te weten wie met het kroontje naar huis mag gaan, moeten we nog wachten tot 4 maart wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt tijdens de motorshow van Genève.

De lijst van 38 wagens die nog een kans maakten op deze prestigieuze prijs is nu ingekort tot in totaal zeven wagens. Deze komen uit verschillende hoeken van de wereld en uit verschillende klassen van de autowereld.

Exclusieve sportwagen

De meest opvallende van de zeven moet wel de Alpine A110 zijn. Deze kleine Fransman wist ook ons hart te veroveren en krijgt een welverdiende plaats binnen deze top. Verder uit het land van champagne en wijn ook nog de nieuwe Peugeot 508 en Citroën C5 Aircross.

Alpine A110

De Duitsers zetten aan met één model in deze lijst, de Mercedes-Benz A-klasse, alsook de Britten met de enige elektrische wagen, Jaguar I-Pace. Het lijstje wordt vervolledigd door de Ford Focus en Kia Ceed die hun beste beentje voor zetten.

Jury

Wie de titel “auto van het jaar 2019” op zijn bol krijgt geplakt, zal afhangen van 60 juryleden die 25 punten mogen verdelen over minimaal 5 deelnemers. Vorige winnaars van deze titel zijn Volvo XC40 (2018), Peugeot 3008 en Opel Astra (2016). Heel prestigieus dus.

Derniers articles publiés

Commentaires (7)

Laisser un commentaire
Jelle Dr 20:38
Portrait de Jelle Dr

Doe maar gerust de Alpine voor mij. Heel mooie wagen! De rest vind ik iets wat te gewoon.

andre123 18:27
Portrait de andre123

ik zou ook zeggen de alpine,alleen al omdat het een overwinning is dat hij terug is,
maar of je een sportwagen wagen van het jaar kan noemen?
ik vermoed dat de meeste mensen daar geen boodschap aan hebben.

Frank Van Calster 21:30
Portrait de Frank Van Calster

Veel knap speelgoed, maar doe mij maar de C5 Aircross. Veel ruimte, comfort en eigenzinnig. De wegen worden mooier met zo'n wagens.

Luc D’haese 20:46
Portrait de Luc D’haese

De Alpine, vast en zeker. Doe het maar, uit het niets, beter dan de concurrentie die kan steunen op vele jaren, van bestaand model. En gedurft, niets afgekeken, totaal andere aanpak, zonder gestuurde ophanging, zonder spoilergedoe of dergelijke en.. dagelijks bruikbaar.

Van Calster Danny 14:33
Portrait de Van Calster Danny

Een proefrit met de Citroen C5 aircross en alles is duidelijk, in dit segment voor die prijs, top.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités