Bedrijfswagens in België populairder dan ooit

bedrijfswagensbelgie

De bedrijfswagens zijn omstreden, ze zijn de oorzaak van een overdruk wegennet en zijn nefast voor het milieu. Toch reden er nooit zoveel bedrijfswagens in België dan vandaag. De afgelopen jaren steeg het aantal met 16 procent.

Het aantal bedrijfswagens is de afgelopen vijf jaar met 16 procent toegenomen. Dat brengt het totaal aantal leasewagens op 650.000 stuks, aldus het adviesbureau Hay Group.

De reden voor die stijging is geen verrassing. Als maar meer bedrijven zijn verplicht een bedrijfswagen toe te voegen aan het verloningspakket om de juiste mensen aan te trekken. Zowat 50 procent van de hoogopgeleide starters krijgt een bedrijfswagen aangeboden, in onze omringende landen is dan slechts 16 procent. We zijn verwend, maar dat lost het probleem niet op.

"We moeten wel"

Marc De Keersmaecker, algemeen directeur van het IT-bedrijf Real Dolmen, zegt dat alle jongeren die elk jaar bij hem aan de slag gaan een bedrijfswagen krijgen. Ook Cegeka moet volgen. ‘Als we jong talent willen aantrekken, moet dat. Al onze concurrenten doen het. Bovendien zijn mensen in onze sector vaak op de baan.’ aldus CFO Stephan Daems.

Ondanks de grote kritiek van activisten op de bedrijfswagens lijkt er weinig of niets te gaan veranderen. Bart De Wever (NVA) liet vorig jaar nog weten nooit te zullen raken aan de bedrijfswagens. Daarboven op komt dat bedrijfswagens fiscaal veel vriendelijker zijn dan opslag of een andere verloning. Andere oplossingen voor extra verloning liggen ook vaak extra gevoelig op de werkvloer, zoals het toewijzen van meer vakantiedagen aan sommige collega's.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Commentaires: 0 reacties

Tags

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités