Nieuwe Skoda Superb volgende week vanonder het doek

skoda_superb_2015_design_sketch_large_1

Taxirijders met een fetisj voor hopen plaats, wrijf al maar in jullie handjes. Dinsdag 17 februari zal Skoda haar gloednieuwe Superb voorstellen. Op tijd voor het autosalon van Genève in maart.

Skoda heeft een missie met de nieuwe Superb. Het wilt nog steeds pronken met zijn sensibel prijskaartje, maar ook uitpakken met een meer uitgesproken design. Eéntje die veel eigenschappen van de Vision C moet overnemen. Of dat gelukt is, daarvoor moeten we wachten tot 17 februari, want dan zal het Tsjechische merk de wagen officieel voorstellen.

Wat we wel al weten

Tot dan kunnen we alvast de dingen vertellen die we weten. Zo rijdt de nieuwe Superb op hetzelfde MQB-platform als de nieuwe Volkswagen Passat en krijg je een wielbasis die maar liefst 80 mm gegroeid is. Goed nieuws voor de inzittenden. Ook de kofferruimte stijgt. Zou zou je tot 1.760 liter achterin krijgen (625 met de stoelen rechtop). Opvallend, de dubbel openende kofferklep die zo uniek was aan de Superb gaat verdwijnen. Het systeem is té zwaar en zorgde er voor dat de achterkant niet knap genoeg getekend kon worden. Het interieur gaf het merk eerder al vrij (kijk foto hieronder).

Motorisch moet je vooral zien naar wat je onder de kap van de Passat kan vinden. Minus de meest potente versies waarschijnlijk. Al zou Skoda overwegen om een krachtige Superb. Zonder de RS-badge welliswaar. Het uiterlijk? Dat hebben wij stiekem al gezien en neem het van ons aan; in lijn van de verwachtingen en best wel fraai.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités