BMW M4 CSL laat ons alvast dromen

bmw-m4-csl-render

Begin dit jaar gaf BMW een dikke nein op de vraag of er ook een CSL-variant zou komen van de M4. Digitaal artiest r82 workchop blijft er echter in geloven en maakte deze heerlijke render van een M4 CSL. Zet je kwijlpetje al maar op.

Voor wie zich nog nooit verdiept heeft in de geschiedenis van de BMW M-modellen, een woordje uitleg. In 2003 produceerde de Duitsers tijdelijk de M3 CSL, een hardcore variant van de e46 M3 die dankzij veelvuldig gebruik van carbon (zoals in het dak) maar eventjes 185 kg van zich wist af te schudden. Daarnaast wist een 3.2 zes-in-lijn 360 pk los te laten op de achterwielen. Navigatie, airco en radio kon je links laten liggen. Eigenlijk een soort van trackday M3 rechtstreeks van de fabriek. Het zal je dan ook niet verbazen dat elke Autofan het warm krijgt wanneer de letters CSL vallen in BMW-kringen.

Geen CSL, wel een GTS

Matt Collins, product manager voor BMW, wist eerder dit jaar te vertellen dat ze niet van plan zijn om een M4 CSL te produceren. Echter wordt er de laatste tijd een extremere M4 gespot. Die zou wel eens door het leven kunnen gaan als M4 GTS. Een naam die ook op de vorige generatie M3 zonder achterbank, met rolkooi en uitgeboorde motor geplakt werd. r82 workchop blijft echter geloven in een CSL-model. En afgaande op de render kunnen we hem geen ongelijk geven...

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Barre 05:43
Portrait de Barre

Los in men broek! Grrrrr

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités