Officieel: Mercedes S 65 AMG Coupé

mercedes-s65-amg-coupe_01

Er is een nieuwe baas in de stad. Die luistert naar de naam S 65 AMG Coupé en perst 630 pk en 1.000 Nm koppel uit zijn 6.0 V12 biturbo.

We kregen hem eerde al in sedanvorm, maar als coupé wordt het helemaal een plaatje. Dus jij hebt een V8? Schattig. Deze 65 AMG blijft lekker vasthouden aan een zesliter V12. Volgens Mercedes nog steeds het summum van motordesign. Dankzij de knoert van een motor weet deze luxecoupé - het is nog steeds geen lichtgewicht - in 4,1 seconden naar de honderd te sprinten. Dat dames en heren, is de kracht van 1.000 Nm aan koppel te plaatsen in een boot.

Gezwind

Al drukt Mercedes ons op het hart dat hij niet als een boot zal sturen. Zo maakt de meest potente S Coupé gebruik van curve tilting function (waardoor hij in de bochten gaat hangen zoals een motorrijder), Road Surface Scan (waardoor de ophanging zich continu aanpast) en beschikt hij over een stuur met variabele ratio. Om het geheel in het gareel te houden zijn er daarbij optioneel ook nog keramische remschijven beschikbaar.

Cijfermoes

Ben je niet de bochten aan de Franse Rivièra aan het aanvallen, dan blaas je rechtdoor naar een begrensde topsnelheid van 250 km/u. Het normverbruik zou trouwens net zoals bij zijn sedanbroer op 11,9 liter per 100 kilometer liggen. Maar wie maken we iets wijs. CO2-uitstoot bedraagt 279 g/km.

Volgepakt

Uiterlijk herken je de S 65 AMG aan de chromen omlijstingen, stevigere bumpers, V12 BITURBO-logo en natuurlijk door het luidkeels gebrom van de verchroomde uitlaatdempers achteraan. Binnenin merken we dan weer een nieuw stuurtje op. Qua standaarduitrusting krijg je alles mee wat je hart begeert. Denk dan aan een Burmester stereo, head-up display, een touchpad en ongeveer alle afkortingen in het woordenboek.

Technologisch zit hij volgepakt, op kleurtjes en bekleding kan je waarschijnlijk nog wel enkele duizenden euro's stukslaan. De prijs voor deze luxesloep? 246.719 euro. Koopje toch...

Derniers articles publiés

Commentaires (6)

Laisser un commentaire
Techno Patat 11:56
Portrait de Techno Patat

24k kan ik nu nog wel missen voor een V12 :P! Waar teken ik?

Yvesw 11:59
Portrait de Yvesw

In je dromen ;-)

Cee 12:00
Portrait de Cee

24671 euro? koopje inderdaad!

Patat 15:12
Portrait de Patat

Voor 24k neem ik hem ook met mijn ogen toe, jammer genoeg is het factor 10 op die prijs. On topic: toe te juichen dat AMG nog niet zwicht voor de groene druk en de V12 blijft in ere houden. Kunnen anderen die steeds maar downsizen nog een lesje aan nemen.

Carlos 21:41
Portrait de Carlos

Het werd tijd dat het officieel naar buiten kwam :-).

yvan 21:59
Portrait de yvan

geef mij maar de GT,veel exclusiever en nooit gen ouwe ventenbak,of niet?

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités