Jaguar F-Type Project 7 in productie, drie stuks naar België

jaguar-f-type-project7-official-2014_15

Een dik jaar geleden berichtten we over de Jaguar Project 7, een eenzitter die de link maakt met het raceverleden. Vandaag meldt Jaguar dat het de Project 7 zal bouwen in beperkte oplage.

Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de D-Type raceauto werd deze F-Type Project 7 ontwikkeld door het Special Operations team van Jaguar. Hij krijgt elementen van koolstofvezel en een unieke afstelling van de ophanging om het brute vermogen te ondersteunen. Ook wordt hij uitgerust met CCM-remmen en Torque Vectoring by Braking. En hoewel het om een op een racewagen geïnspireerde auto gaat, heeft hij toch een opbergbaar dak en een bagageruimte van 196 liter.

jaguar-f-type-project7-official-2014

niet zonder handschoenen

De Jaguar F-Type Project 7 is met 575 pk en 680 Nm de krachtigste productie-Jaguar uit de geschiedenis. Het vermogen stelt de F-Type - met 5.0 V8 blok - in staat om de 0-100 km/u in 3,9 seconden te halen. Cijfers die niet van de poes zijn.

jaguar-f-type-project7-official-2014

race-achtergronden

Jaguar zal deze speciale versie voorstellen op het Festival of Speed 2014 in Goodwood. De F-Type Project 7 zal in een oplage van maximaal 250 stuks geproduceerd worden, daarvan komen er alvast drie naar België.

jaguar-f-type-project7-official-2014

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités