Lamborghini 5-95 is unieke creatie van Zagato

lamborghini-5-95-zagato_42

De 5-95 is het resultaat van een officiële collaboratie tussen Lamborghini en Zagato. Die eerste bracht een Gallardo mee naar de tafel, Zagato goot er haar eigen sausje over. Het resultaat is voor een speciale klant maar staat momenteel te pronken op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este in Italië.

Het was Albert Spiess - een notoir verzamelaar van Lamborghini's - die aan Zagato vroeg of ze geen speciaal model voor hem konden bouwen ter ere van de 95ste verjaardag van Lamborghini. Als basis werd de Gallardo LP570-4 gebruikt, maar veel zie je er niet meer van.

Spiess is meer dan tevreden met het resultaat:
'I always appreciated the ability of Zagato to create timeless lines with a forceful visual impact. I believe that a sensual design inspired by nature, together with the best technology, strike a perfect balance that is possible to achieve only in Italy. The 5-95 will be a fundamental piece of my collection'

lamborghini-5-95-zagato_42

Knappe marketingtaal natuurlijk. Wij herkennen er een mix van modellen en merken in. Vooral het dak lijkt in profiel op dat van de Lotus Evora geïnspireerd. Welke wagens herkennen jullie er nog in?

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Wim 13:15
Portrait de Wim

nee, dit is het toch niet

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités