Officieel: Koenigsegg One:1 is snel en uitverkocht

Officieel: Koenigsegg One:1

Na maandenlange geruchten en veronderstellingen is het eindelijk zo ver, Koenigsegg trekt het laken van haar lang verwachte One:1. Volgens de Zweden is dit de snelste auto ter wereld.

Dat ze de snelste productiewagen ooit maakten zou wel eens goed kunnen, de cijfers liegen er immers niet om. De 5.0 liter V8 aluminium motor is 1.341 pk sterk en heeft een koppel van 1.371 Nm. Als je daarbij weet dat de supercar amper 1.341 kilogram weegt, dan weet je hoe maf deze Zweed is.

Het vermogen wordt met een 7-traps versnellingsbak met dubbele koppeling naar de wielen gestuurd. De One:1, met elektrisch differentieel, sprint naar 400 km/u in 20 seconden en heeft daarbij nog eens 10 seconden nodig om terug tot stilstand te staan. Het heeft maar 28 meter nodig om van 100 km/u tot stilstand te komen.

Officieel: Koenigsegg One:1

Dat wil zeggen dat de One:1 over een enorme remkracht beschikt. Die remkracht vooraan is voorzien door 397mm dikke keramische remschijven met zes zuigers, achteraan zijn de remschijven 380mm dik en met 4 zuigers. De sloefen van de Koenigsegg zijn 19 inch groot vooraan en 20 inch achteraan, beiden met carbonfiber wielen en ingepakt in rubber van Michelin.

Officieel: Koenigsegg One:1

De motor is niet alleen compatibel met normale benzine maar ook met E85 bio en racebenzine.

De supercar zal dinsdag in Genève worden voorgesteld. Er zullen zes stuks van geproduceerd worden, alle zes zijn ze al de deur uit.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités