BMW M3 duikt van de weg

m3 duikt van klif

Een M3 is een schitterend stukje techniek maar zelfs zo'n wagens vragen stuurmanskunst om ongevalvrij te rijden. De bestuurder in dit filmpje heeft dat laatste alvast niet.

Racen op de openbare weg, van je baanvak afwijken en het allemaal nog eens zonder helm doen. De reacties op het internet zijn alvast niet mals voor deze man die er met de schrik van af kwam.

Aan de positieve zijde bewijst dit filmpje nog maar eens hoe veilig wagens van tegenwoordig zijn. De M3 ontpopt onmiddelijk zijn zijdelingse airbags waardoor de bestuurder er heelhuids van af komt. Live to be a douchebag another day

Derniers articles publiés

Commentaires (5)

Laisser un commentaire
Techno Patat 12:51
Portrait de Techno Patat

Die airbags waren er inderdaad wel heel snel! Ik dacht dat het toch ging duren tot hij al goed zijwaarts richting de grond ging :O! Ik vond dat het nogtands niet zoo snel was... Een beetje beter insturen en het ging wel lukken!

Over de reacties: met een helm op de openbare wet is sowieso not done vind ik, dan ga je niet spelen maar echt gaan racen! En dat doe je dan maarop een circuit!

Andere baanvakken gebruiken als het open is en er geen tegenliggers afkomen doet iedereen toch? Hoeveel mensen komen zelfs met hun c4 picasso met 7 kinderen in zelfs niet half op jouw weghelft gereden zodat jij helemaal de zijkant van de weg mag opzoeken?!

Wat ik dan el weer erg vind is dat hij het niet doet op een weg die hij door en door kent! Als ik doorgeef in de bochten zijn het ofwel waaiers die je mooi ziet liggen, of baantjes die ik 100% ken! Maar op een onbekende weg rond een bocht die je niet kan inschatten is vragen om problemen! Zelfs al zet je een gps op om de bocht 'ietwat' in te kunnen schatten!

Adriaan 16:33
Portrait de Adriaan

Grootste probleem met onervaren chauffeurs, en dat zie je in dit filmpje zeer goed, is als ze met twee zijn, dan pas gaan ze fouten beginnen maken, ja zag de voorligger ook een paar serieuse inschattingsfouten maken, maar hij had meer geluk. Laat je niet opjagen door je vrienden, en je zal veel meer plezier beleven aan de rit.

John 12:30
Portrait de John

"De reacties op het internet zijn alvast niet mals"
Tja, dat is het nadeel van internet. Iedere idioot kan een reactie geven. 95% van de mensen die ergens op reageren heeft werkelijk geen idee waar het over gaat.

Vind dit ongeluk wel een geval apart. Ik denk dat ik met mijn wagen dezelfde snelheid had gereden als hij, het gaat niet echt hard. Waar niemand het over heeft is de vraag wat voor banden er onder deze wagen staan of hoe de wagen uitgelijnd is (iets waar in NL helemaal niemand naar kijkt terwijl het de wereld aan wegligging scheelt!). Het kan natuurlijk ook zo zijn dat hij verkeerde banden had gemonteerd.

Mijn ervaring met uitlijnen met een M5: Uitgelijnd volgens fabriek in een bocht max. 130 op droge weg. Na uitlijnen door een specialist dezelfde bocht op nat wegdek zonder problemen met 140. Op droog wegdek is het me niet gelukt om boven de 160 te komen omdat ik dan weer in de ankers moest voor langzamere wagens voor me, maar het geeft wel aan wat uitlijning voor een auto doet (en dus de veiligheid!)

Techno Patat 12:51
Portrait de Techno Patat

Dat zal dan vooral aan de cambersettings gelegen hebben vermoed ik? Want uitlijnen doet veel aan het stuurgedrag, maar niet zoveel dat je 30+km/h sneller door een bocht kan :)! Camber kan dat dan wel weer doen, maar dan mag je om de 10k km om nieuwe banden omdat de binnenkant volledig weggesleten is (bij mij is het zo, camber staat behoorlijk toe --> enorm veel grip in de bochten! Maar om de 10k km sta ik bij de bandenboer omdat de binnenkant kaal is en de rest nog 4mm heeft :s!

Wat hij heeft van banden weten we inderdaad niet, maar ik vind ook dat z'n snelheid niet overdreven is... Wat wel weer waar is (zoals Adriaan zegt) dat de twee duidelijk een serieus ego hebben en niet onder willen doen voor elkaar ;)!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités