Audi US roept Q5 terug wegens potentieel breekgevaar van panoramisch dak

Wie met zijn Audi Q5 naar koude oorden trekt kan beter even langs de dealer gaan. Audi en de National Highway Traffic Safety Administration maken bekend 13.172 exemplaren van de Q5 terug te roepen, voorlopig enkel in de VS en enkel wagens die geproduceerd werden tussen 21 juni 2011 en 9 December 2011 . Het gaat om een potentieel gevaar van het panoramisch dak dat bij koude temperaturen plots zou kunnen breken. Dat zou dan vervolgens voor verwondingen kunnen zorgen of kunnen leiden tot een ongeval. Voorlopig zijn er geen maatregelen genomen op Europees grondgebied, maar het lijkt ons niet onwaarschijnlijk dat ook hier enkele eigenaars langs de dealer moeten. Vanaf volgende maand kunnen Amerikaanse eigenaars hun Audi gratis laten oplappen bij hun dealer.

Via NHTSA

Derniers articles publiés

Commentaires (9)

Laisser un commentaire
Yvesw 11:45
Portrait de Yvesw

Hoe de hell kan zo'n glas breken? En hoe lossen ze dit dan op? Hebben ze een halfjaar inferieur glas in dat dak gestoken? Of stond het te hard onder spanning? Zal weer een uitleg zijn die we verschuldigd blijven bij VAG...

Yvesw 13:09
Portrait de Yvesw

@Wax: Lach er maar mee... Het is altijd grappig tot iemand zijn oog verliest!
Nenee ;-) Ik vind het gewoon heel raar dat zo'n dingen kunnen gebeuren. Het is nu niet dat dit de eerste wagens zijn met een Panodak eh?

@Redactie: Stuur maar eens een mailtje naar Audi HQ België om te kijken of er hier ook wagens zijn. Tijd voor onderzoeksjournalistiek! ;-)

Techno Patat 13:32
Portrait de Techno Patat

Yves begint hier nog te commanderen ook :P! Maak dat mee!

Ik vermoed dat het glas gesoon scheef trekt door dat koude/warmte gerschil! En als het dan bv op een klein boutje duwt kan het goed zijn dat het van daar uit verder barst of springt! Een beetje zoals een sterretje doorbarst als je koud water op een warme ruit giet! (en zeg niet dat het geen waar is, want dat 'fabeltje' heeft me al een nieuwe voorruit gekost :P!)

Yvesw 13:36
Portrait de Yvesw

@Patat: Maar dat was een Volvo ruit eh, die worden getest bij min 30°c, niet bij +30°c. Als je er dan nog eens koud water op gaat gieten speel je met vuur! (of in dit geval met water :-p)

Yvesw 13:49
Portrait de Yvesw

Geen idee of ze trouwens bij de Q5 kunnen openschuiven? Dit is sowieso al gevoeliger aan trillingen (wegens een bewegend onderdeel dat nooit 100% vast kan liggen). In dit geval kan het dat er condens vormt - warm in de wagen, zeer koud buiten de wagen - waardoor er een scheur ontstaat? Hoe knows... Ik ben alleszins geen fysicus :-p

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités