Elektrische Joint Venture: Saab en AAM

Saab heeft haar joint venture met het American Axle Manufacturing (AAM) bekend gemaakt. AAM zal instaan voor de productie van een elektrisch vierwielaandrijfsysteem en een hybridesysteem. Beide bedrijven startten een nieuwe groep op voor de productie ervan onder de naam "E-AAM Driveline Systems". Het elektrisch platform zal geïntegreerd kunnen worden in huidige platformen, wat het een pak goedkoper maakt voor Saab zelf.

Saab wil met een elektrische en hybride variant haar marktpositie in de toekomst versterken. Ze stelden eerder al een elektrische variant voor van de 9-3. In Parijs zal Saab naast de elektrische 9-3 ook nog een 9-5 variant voorstellen en de opgewaardeerde 9-3 TTiD.

Echter is er wat onduidelijkheid rond het vierwielaangedreven platform na een interview van Saabsunited met Mats Fägerhag. Hij zegt dat de achterwielen elektrisch worden aangedreven en de voorwielen met een verbrandingsmotor. Beide berichten spreken elkaar tegen, het exacte antwoord horen we vast in Parijs.

De joint venture gaat van start op 1 oktober, het bedrijf zelf staat in Trollhättan, Zweden. Dichtbij de hoofdkantoren van Saab dus. Saab wordt zelf klant van E-AAM Driveline Systems, de eerste resultaten kunnen we in 2012 verwachten. Naast Saab zal E-AAM haar diensten ook aanbieden aan andere constructeurs.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités