Groene auto's stoten gemiddeld 40% meer uit

Volgens de definitie is geen enkele groene wagen op de baan goed genoeg voor de bekende en gekende schoonheidspremie van x-procent. De mooie getallen die ze ons dagelijks voorschoten zijn onhaalbaar en liggen gemiddeld veertig procent lager dan de werkelijkheid. Dat meldt een Nederlands onderzoek dat zo'n 240.000 groene wagens onderzocht. Het te gemakkelijk toekennen van de premie zou de oorzaak zijn.

"De Europese milieutesten zijn te soft" zo zegt Marc Pecquer van de KdG Hogeschool. Er moet dus gewerkt worden aan strengere normen en de regeltjes moeten verstrengen. De overheid weet dit maar lijkt de kat nog uit de boom te kijken. Het zou volgens hen nog jaren duren vooraleer zulk iets op punt gesteld is. Als resultaat is het effectieve effect van die groene wagens dan ook een pak kleiner dan initieel gedacht/gehoopt. Geef ons dus nog maar steeds een XF-R of Porsche 4S Targa.

Via De Morgen

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
autofan 17:25
Portrait de autofan

onderzoek nog maar wa verder...

p.s. : geef mij nog maar een dikke bak !!!

Wim 09:22
Portrait de Wim

pff, dat de mensen een rijtesten beginnen lezen, de autojournalisten zeggen dit al jaaaaren

Tony Wouters 16:28
Portrait de Tony Wouters

Ieder normaal mens wist dit al lang. Als de overheid moest zorgen voor goede brede banen zonder drempels zodat het verkeer vlot verloopt zouden we allemaal veel minder verbruiken.De nieuwe wagens wegen ook veel te veel met uitzondering van Lotus.Ze zijn ook fout gemaakt.Een dak in glas is fout , dat moest uit kevlar gemaakt zijn. Wie maakt nu het hoogste punt van zijn wagen uit het zwaarste materiaal? Citroen wist dat reeds in 1955 met zijn DS met een dak uit kunststof.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités