Geluid aan: Maserati MCXtrema mag voor het eerst buitenspelen [VIDEO]

Maserati MCXtrema video 2024

Maserati heeft een nieuw circuitmonster klaar: de MCXtrema. Die combineert de basis van de MC20 met extra kracht en raceklare looks, al kregen we die looks alleen maar in digitale vorm te zien. Nu waagt de MCXtrema zich echter voor het eerst in zijn natuurlijke habitat: het circuit… En dan regent het wel niet zeker?

We weten niet of je het al gemerkt hebt, maar Maserati is aan een heuse doorstart bezig. Tot een paar jaar geleden was hun gamma namelijk op zijn zachtst gezegd aan het slabakken, maar sindsdien zagen we plots een Grecale, een nieuwe GranTurismo, een nieuwe GranCabrio en zelfs een MC20 supercar de boel opleuken. Vond je die laatste al gek genoeg, dan waren de Italianen nog niet klaar want die MC20 kreeg ook nog eens een circuitversie: de MCXtrema.

Worstelen in de regen

Die krachtpatser krijgen we nu voor het eerst in daglicht te zien, en nog geen klein beetje ook. Maserati liet zijn MCXtrema namelijk los op de Autodromo Varano de’ Melegari en was zo vriendelijk om er tussendoor een paar videobeelden van te schieten. Ze kozen dan wel de meest regenachtige dag op de Italiaanse kalender om dat te doen en weet je wat: daar zijn wij best tevreden mee. Zo zie je de MCXtrema in de beelden geregeld eens worstelen op zoek naar grip terwijl je de motor tijdens het slippen als een dolle de toeren hoort ingaan… En o ja, zet vooral je geluid aan want dat is stiekem gewoon het heerlijkste aan de hele video.

Wat je hier precies aan het werk hoort, is de nieuwe 3.0-liter Nettuno-V6 die Maserati ook in zijn MC20 monteert. Het geluid geeft echter al weg dat die in de MCXtrema flink wat van zijn demping achterwege laat en inderdaad: deze circuitwagen is niet meer straatlegaal. Daarnaast trakteerden de Italianen het blok wel op twee nieuwe turbo’s en die pompen het vermogen op tot 730 pk. Combineer dat met een leeggewicht van amper 1.300 kilogram en achterwielaandrijving, en het kan niet anders dan een enorme uitdaging geweest zijn om de MCXtrema ooit even in een rechte lijn te doen gaan tijdens het schieten van deze doornatte video…

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités