Citroën Ami ‘Charleston by Biancone’: dit of een Fiat Topolino?

Citroën Ami Charleston by Biancone 2024

De Citroën Ami mag dan de eerste van Stellantis’ elektrische brommobielen geweest zijn, hij is niet meer de meest begeerlijke. Die eer gaat namelijk naar de Fiat Topolino, die dezelfde techniek verstopt achter een schattig retrosnoetje. Daar heeft de Citroën Ami nu echter een antwoord op.

Hier is een zin die we tot een paar jaar geleden nooit dachten te gaan schrijven: brommobielen zijn officieel cool. Vooral als ze elektrisch zijn en hun design overgieten met een retrosausje, is het maar moeilijk om aan hun scherp geprijsde charme te weerstaan. Dat bewees de Microlino al met zijn BMW Isetta-looks, terwijl de Fiat Topolino ons een paar maanden geleden nog deed smelten door een Fiat 500-frontje op een Citroën Ami te kleven… Maar ook zonder Italiaanse snuit valt er van die Ami blijkbaar iets leuks te maken.

Ami gaat 2CV

Dit is namelijk de Ami ‘Charleston by Biancone’ en zijn inspiratiebron hoef je niet ver te zoeken. Hij moet doen denken aan de Citroën 2CV Charleston, een gelimiteerde editie die vandaag misschien wel als één van de meest iconische der Geitjes gezien wordt. Zo beschikt deze Ami over dezelfde wijnrode lak die in een boog gecontrasteerd wordt met een zwart dakpaneel en zwarte wielkasten. Binnenin werden de zetels bekleed met een knap pied de poule-motief maar hét pronkstuk is ongetwijfeld het stuurwiel, dat over slechts één spaak beschikt in de stijl van de 2CV. Verder mag je rekenen op een stoffen zonnedakje, sfeerverlichting en verduisterde raampjes om het chique plaatje af te werken.

Citroën Ami Charleston by Biancone 2024

Zij die nu al klaar stonden om richting de Citroën-dealer te rennen, moeten we echter teleurstellen. Je zal namelijk flink wat verder moeten rennen dan verwacht want zoals de naam al doet vermoeden, is deze Ami ‘Charleston by Biancone’ geen creatie van Citroën zelf. In de plaats daarvan boog de Italiaanse ontwerper Massimo Biancone zich over het design en zijn bedrijf zal de ombouw dan ook gaan aanbieden. Hoeveel je ervoor over moet hebben is nog niet duidelijk, maar daar mag je het transport dan vast nog bijtellen… Want met een elektrische microcar vanuit Italië naar huis rijden, lijkt ons geen goed idee.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités