Deze Brabus B30 GLC is een lekker ingetogen tuner-SUV (2023)

Brabus B30 GLC 2023

Zegt iemand tuning, dan schieten er ons nog vaak beelden van extreem verlaagde patserbakken te binnen. Zo’n overdaad is echter niet altijd nodig, of toch niet als je ’t aan Brabus vraagt. Die Duitse tuner heeft namelijk zijn pakketje voor de Mercedes GLC klaar en dat blinkt vooral uit in zijn bescheidenheid.

Mag je Mercedes net dat beetje extra hebben, dan kan je altijd bij hun huiseigen AMG-afdeling terecht. Zij hebben namelijk van vrijwel elk model wel een sportieve evenknie in het aanbod, van coupés tot SUV’s als de GLC. Er is echter één probleem: ongeacht of je de 43- dan wel de 63-versie van die GLC AMG kiest, ziet het ding er tegenwoordig eigenlijk altijd uit alsof het de stoerste knaap van de fitnessclub wil zijn… Maar nu is er een alternatief.

Onder de tuner-radar

Dit is namelijk de Brabus B30, een Mercedes GLC die helemaal onder handen genomen werd door de tuner uit Bottrop. Op de karikaturale B-logootjes na zou je echter niet meteen zeggen dat het om een tunerbak gaat, want Brabus houdt het allemaal redelijk subtiel. Zo worden de voor- en achterbumpers getrakteerd op wat koolstofvezel sierdelen maar met name als je je Brabus in het zwart laat uitvoeren, valt dat allemaal niet te hard op. De B30 in de beelden pronkt verder nog met Monoblock-velgen en een subtiel spoilertje boven de achterklep maar onze aandacht gaat vooral naar de uitlaten. Dat blijven namelijk gewoon de valse exemplaren van Mercedes met, als je goed kijkt, de echte pijpjes zielig onder de bumper.

Brabus B30 GLC 2023

Dat geeft al enigszins weg wat voor GLC de basis vormt voor deze Brabus-ombouw en nee: het is geen AMG-model. In de plaats daarvan vertrekt de tuner van een doordeweekse GLC 300 4MATIC met dus een 2.0-liter benzinemotor met 258 pk onder de kap. Die pompen de Duitsers voor de gelegenheid wel op tot 300 pk en 450 Nm en hoewel dat meer dan voldoende moet zijn, blijft de B30 dus ook op vlak van vermogen relatief bescheiden. Zie je zo’n ombouw wel zitten voor je eigen ‘Benz, dan vraagt Brabus in Duitsland alvast 13.940,95 euro voor het totaalplaatje. Enkel de vermogensupgrade kopen kan ook, en dan ben je voor 2.368,10 euro weer de baan op.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités