Dit wordt de neus van de elektrische Lancia Ypsilon

Lancia Ypsilon teaser voorkant 2023

Nog twee maandjes slapen en er is terug een nieuwe Lancia voor onze markt. Dan trekken de Italianen namelijk het doek van de Ypsilon en dat wordt meteen ook de eerste zuiver elektrische Lancia. Voor het zover is moet er echter nog geplaagd worden… En nog geen klein beetje.

Had je ’t ons tot een paar jaar geleden gevraagd, dan hadden we waarschijnlijk voorspeld dat Lancia in een doodlopend straatje beland was. Zo had het merk zich teruggetrokken van alle internationale markten en bleef het enkel in thuisland Italië nog aanwezig met een stokoude Ypsilon in zijn showrooms. Nu kijkt Lancia echter vooruit naar een tweede leven onder de Stellantis-vlag, compleet met drie nieuwe modellen… Te beginnen met een vervanger voor die Ypsilon.

Nieuwe designtaal

Die gaat opnieuw Ypsilon heten, en neemt ook terug de vorm van een hatchback aan. Veel meer dan dat mochten we over zijn uiterlijk echter nog niet weten, tot nu. Zo sturen de Italianen nu een beeld van de voorzijde van de nieuwe Ypsilon de wereld in en dat beeld laat eigenlijk maar weinig aan de verbeelding over. Reken dus op een LED-balk die gesplitst wordt door een verticaal lijntje om — net als bij de Pu+Ra Concept — het silhouet van een kelk te vormen. Onder de horizontale beentjes zitten dan weer de koplampen en van een grille lijkt in deze foto geen sprake. Daaruit kunnen we dus opmaken dat het om een elektrische Ypsilon gaat, die naast de mildhybride versies aangeboden zal worden.

Lancia Ypsilon teaser 2023

Op motorisch vlak verwachten we geen al te grote verrassingen, want we weten al langer dan vandaag dat de Ypsilon in al zijn vormen op het CMP-platform van Stellantis komt te staan. De Lancia wordt met andere woorden een technisch broertje van pakweg de DS 3 en de Jeep Avenger, maar dan wel een chic broertje. Dat laatste geldt al helemaal indien je de Ypsilon als één van de 1.906 ‘Edizione Limitata Cassina’-versies kan krijgen, want een eerdere teaser leerde ons dat die alvast een met leer bekleed koffietafeltje in zijn cabine krijgt. Dat is ook de versie die we als eerste te zien krijgen bij de onthulling van het model, ergens in februari 2024.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Brecht 18:42
Portrait de Brecht

Wat is me dat toch met al die ledstrips in de roosters? Toch totaal overbodig en duur???

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités