Maserati MC20 Notte is zo duister als de nacht… letterlijk (2023)

Maserati MC20 Notte 2023

De Maserati MC20 is een knap gelijnde supercar die je desgewenst in exotische kleurtjes kan draperen, maar de kans bestaat dat die je niks zeggen. De kans bestaat dat je alles liever gewoon in het stoere matzwart steekt, en dan heeft Maserati ook een MC20 voor jou… Al moet je er dan wel snel bij zijn.

Zowat elke constructeur maakt zich er inmiddels schuldig aan: verduisteringspakketjes. Zelfs bij Rolls-Royce en Bentley kan je bijvoorbeeld al terecht voor respectievelijk ‘Black Badge’- of ‘Blackline’-versies en als je dat wil, kan je anno 2023 ook je vriendelijke Volvo ontdoen van al zijn glans. Het kan echter altijd nog extremer, of dat moeten ze toch ongeveer bij Maserati gedacht hebben.

David Beckham vindt ‘m leuk

Zij hebben namelijk hun MC20 voorzien van een verduisteringspakketje, en dat gaat wat verder dan enkel zwartgelakte sierdelen. Zo wordt de complete carrosserie niet gewoon in het zwart gespoten, maar meteen in het matzwart om zeker te zijn dat er écht geen sprankeltje licht op weerkaatst. Binnenin vind je dan weer een ingetogen viering van zwart alcantara en leer, al wordt je dag gelukkig wel enigszins opgefleurd door gele stikseltjes. Verder zijn de logo’s voor- en achterop de Maserati gespoten in matgoud maar het resultaat blijft een auto die eigenlijk best lastig op beeld vast te leggen is… Vooral als je er dan ook nog eens op staat om je foto’s ’s nachts te trekken.

Maserati MC20 Notte 2023

Dat doet Maserati natuurlijk niet zomaar, getuige de naam van deze versie. Die gaat door het leven als ‘MC20 Notte’ en voor zij die van het Italiaans geen kaas gegeten hebben, vertellen ze er graag bij dat dat laatste in hun moedertaal ‘nacht’ betekent. Maserati gaat wel slechts 50 stuks bouwen van deze speciale editie, die voor de rest gewoon vasthoudt aan de aandrijflijn van de gewone MC20. Eentje daarvan is alvast voor voormalig voetballer David Beckham en daarmee willen we niks zeggen over het doelpubliek van zo’n verduisterde versies… Maar Maserati misschien wel.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités