Officieel: Peugeot e-Rifter krijgt nieuwe snuit en groter rijbereik (2023)

Peugeot e-Rifter facelift 2023

Geëlektrificeerde gezinnen verheugt u, want de Peugeot e-Rifter is weer helemaal mee met zijn tijd. De Fransen trakteren hem namelijk op een update en die scherpt niet alleen de looks verder aan. Zo geven een paar onderhuidse wijzigingen de elektrische ludospace ook een iets groter rijbereik dan voorheen.

Een paar weken geleden trakteerde Stellantis in één klap al zijn bestelbusjes op een facelift. Daar hoorde dus ook de Peugeot e-Partner bij, die samen met de e-Expert mocht genieten van wat verse techniek en een nieuw neusje. Daardoor kon je dus wel raden dat de personenversie van de e-Partner, die tegenwoordig als e-Rifter door het leven gaat, snel zou volgen… Al betekent dat niet dat we hier niks nieuws te melden hebben.

Zelfde accu, meer range

Dit is namelijk de Peugeot e-Rifter in gefacelifte vorm, en je hoeft er geen twee keer naar te kijken om hem te kunnen onderscheiden van een e-Partner. Zo gooit het personenbusje de gesloten grille van zijn professionele broer overboord en krijgt die in de plaats daarvan een blokkig gevormd imitatierooster. Daarnaast vinden we een set nieuwe koplampen met drie LED-klauwtjes als dagrijverlichting, in lijn met de rest van het gamma. Het plaatje wordt vervolgens afgewerkt met Peugeots nieuwe logo op de front en de merknaam in het lang en breed uitgesmeerd over de achterklep, terwijl elk exemplaar nog steeds beschikt over stoere crossover-bumpertjes en wielkastranden.

Peugeot e-Rifter facelift 2023

Onderhuids blijft alles herkenbaarder. Zo blijft de Rifter bij ons enkel verkrijgbaar in elektrische vorm, en hij wordt ook nog steeds aangedreven door een elektromotor met 136 pk. Die haalt zijn stroom uit dezelfde accu van 50 kWh, al is die tegenwoordig wel goed voor een rijbereik van 320 kilometer in de plaats van de 280 kilometer van voorheen. Dat dankt de e-Rifter volgens Peugeot aan de toevoeging van een warmtepomp en aan een nieuw remregeneratiesysteem dat je bedient met flippers achter het stuur.

Dat stuur mogen we echter nog niet zien aangezien interieurfoto’s ontbreken, dus hetzelfde geldt voor het volgens Peugeot nieuwe infotainmentsysteem van 10 inch. Wordt dus waarschijnlijk nog vervolgd, samen met de nieuwe prijzen.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
this 15:12
Portrait de this

Dus vooral een theoretische vergroting van het rijbereik. Een warmtepomp heeft maar effect in koude temperaturen. En zelf moeten flipperen om zo optimale remrecuperatie te hebben is ook niet erg gebruiksvriendelijk.

John 21:07
Portrait de John

Zou het niet gewoon dienen als keuzehendel? 1x instellen en voor de rest laat je het staan?

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités