Nissan Hyper Adventure Concept is klaar om elektrisch te jetskiën op de Noordpool (2023)

Nissan Hyper Adventure Concept 2023

Nissan heeft zijn tweede conceptcar voor de Japan Mobility Show voorgesteld, en daar hoort weer een verhaaltje bij. Zo moet deze elektrische Hyper Adventure Concept jou en je jetski op milieubewuste wijze naar onherbergzame gebieden brengen… Zoals de Noordpool dus, want daar kan je straks toch varen.

De Japan Mobility Show staat voor de deur — het autosalon van Tokio, voor de vrienden. Reden genoeg dus voor Japanse constructeurs om hun beste beentje voor te zetten, en dat doet Nissan alvast in de stijl van zijn eigen land. In aanloop naar het event beloven ze namelijk vier knotsgekke conceptcars te onthullen, compleet met een imaginaire eigenaar in Anime-vorm. Zo maakten we vorige week kennis met de auto van de stoere jonge papa van de toekomst, en deze keer is het de beurt aan de avontuurlijke vrijgezel.

”Elektrische jetski opladen”

Dit is namelijk de Nissan Hyper Adventure Concept en zoals de naam al doet vermoeden, gaat het hier om een terreinwagen. Zo krijgt het studiemodel Nissans e-4ORCE-vierwielaandrijving mee, die zijn vermogen zoals gewoonlijk haalt uit een set elektromotoren. Meer dan dat mogen we niet weten over de aandrijflijn, dus het blijft verder bij kijken. Ook op dat vlak valt gelukkig genoeg te vertellen, want net als de Hyper Urban Concept van vorige week pakt het Adventure-broertje uit met scherp getekende lijnen. Die vormen dan wel een SUV met een iets traditioneler silhouet, al wordt dat traditionele hier weer helemaal van de kaart geveegd door een set opvallende vleugeldeuren.

Nissan Hyper Adventure Concept 2023

Die deuren bieden toegang tot een innovatief interieur, want volgens Nissan is de achterbank 180 graden draaibaar. Daardoor kan je ze gebruiken om bijvoorbeeld op verplaatsing je snowboots achterin te wisselen en om dat allemaal nog wat makkelijker te maken, beschikt de koffer over een uitklappend trapje. Schuif je de achterbank aan de kant, dan blijft er weer ruimte over voor alles van ski’s tot zelfs een complete kajak… En over vaartuigen gesproken: de Vehicle-To-Load-functie van deze Hyper Adventure Concept kan je elektrische jetski opladen — Nissans woorden, niet de onze — wat een enigszins verontrustend vooruitzicht is in combinatie met de persfoto’s naast de smeltende ijskappen van de Noordpool. Nu goed, veel concreets hoeven we toch niet van deze conceptcar te verwachten nadat hij officieel onthuld wordt tijdens de Japan Mobility Show op 25 oktober.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités