Deze Volkswagen Amarok-camper is de California voor nààst de camping

Volkswagen Amarok Genesis Camper 2023

Volkswagen domineert de campermarkt met zijn California-modellen, maar misschien heb jij wel lak aan al die keukenlades en die chique draaistoelen. Misschien wil jij vooral zo ver mogelijk de wildernis in trekken, en daar liefst ook even kunnen blijven… En dan is deze Amarok de Volkswagen-camper die je moet hebben.

Het Caravan Salon draait op volle toeren in Düsseldorf, dus dat is momenteel waar je moet zijn indien je je vakantie graag op de camping doorbrengt. Zo kregen we al een gloednieuwe Nugget-versie van de Ford Transit Custom te zien terwijl Volkswagen een voorsmaakje gaf van de T7 California en Citroën er zijn Holidays-kampeergamma aftrapte. Verblijf je echter liever vér buiten de strakgeschoren hagen van de gemiddelde camping, dan is er op het Caravan Salon ook een alternatief voor jou.

California-campers in hun ondergoed

Volkswagen heeft namelijk een wel heel bijzondere variant van de Amarok voorgesteld, want dat is er eentje die alles in huis heeft om te overleven in de wildernis. Zo werd hij voorzien van een speciale hard-top van het Duitse Genesis Import die zijdelingse luiken bevat waarlangs je toegang krijgt tot twee opbergruimtes. Op het dak vind je dan weer rails die de bevestiging van een daktent en een luifel mogelijk maken. Verder bevat het laadbed van de Amarok een set lades die je naar wens kan inrichten met bijvoorbeeld kookvuurtjes of een wasbakje en aan de zijkant kan je een tafeltje vasthangen. Kortom: deze Amarok bevat zowat alles dat een California-camper van Volkswagen te bieden heeft… Maar dan stoerder.

Volkswagen Amarok Genesis Camper 2023

Voor hij al deze aanpassingen mee kreeg, begon de Amarok zijn leven als een ruige PanAmericana-versie. Dat betekent dat je ook best diep in de wildernis zou moeten geraken, en voor de zekerheid trakteerde Volkswagen dit exemplaar op verhoogde ophanging en een setje offroadbanden. Die aanpassingen hoef je er echter niet bij te nemen, want ook met je reguliere Amarok kan je gewoon bij Genesis Import langsgaan… Of wil je er al helemaal Volkswagen California’s mee in hun ondergoed zetten, dan kan je de hele kit waarschijnlijk ook laten monteren op de technisch sterk verwante Ford Ranger.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités