Porsche Vision 357 Speedster krijgt elektrokracht voor z’n 75ste verjaardag

Porsche Vision 357 Speedster 2023

Porsche toont op Goodwood zijn Vision 357 Speedster, een conceptcar die je zou kunnen afschrijven als de cabrioversie van de eerdere Vision 357. Er is echter meer aan de hand, want deze nieuweling is niét gebaseerd op een 718 GT4 RS. Hij leent zijn basis namelijk van de 718 GT4 e-Performance, met de ‘e’ van ‘elektrisch’.

Je hebt het misschien al gemerkt: Porsche viert dit jaar zijn 75ste verjaardag. In 1948 kreeg ene Ferdinand Porsche namelijk eindelijk zijn allereerste auto gehomologeerd, en dat was de 356 No. 1 Roadster. Zoals die naam al doet vermoeden was de eerste echte Porsche dus meteen een cabriolet, maar de Vision 357 waarmee het merk zijn jubileum begin dit jaar vierde was dat niet. Dat zet Porsche nu dus recht, maar er is meer…

Weg boxermotor, hallo 1.088 pk

Deze Vision 357 Speedster mag er namelijk wel uitzien als een cabrioversie van het inmiddels bekende broertje, maar onderhuids gaat het om een grondig andere conceptcar. Waar die reguliere Vision 357 namelijk gebouwd werd op de beginselen van een Porsche 718 Cayman GT4 RS, deelt deze Speedster zijn basis met de 718 GT4 e-Performance. Dat is een studiemodel dat een jaartje terug moest tonen waartoe een elektrische Cayman in staat zou zijn, dus dat betekent dat de Vision 357 Speedster zijn atmosferische boxermotor inruilt voor twee elektromotoren met — hou je vast — 1.088 pk. Op een 0-naar-100-tijd trakteren de Duitsers ons niet, maar reken er maar op dat deze cabrio-concept zijn coupébroertje moeiteloos het nakijken geeft.

Porsche Vision 357 Speedster 2023

Dat laatste geldt misschien ook wel op vlak van uiterlijk, want de Vision 357 Speedster zou in postervorm zonder twijfel op onze slaapkamermuur mogen pronken. Zijn afgeronde retrovormen, gebogen voorruit en afdekkap voor de passagierskant doen namelijk denken aan racers uit vervlogen tijden, terwijl we zelden zo gedroomd hebben van wielschijven als deze tweekleurige koolstofvezel exemplaren ons laten doen. De Vision 357 Speedster maakt zijn debuut op het Goodwood Festival of Speed dat vandaag van start ging, waar Porsche hem zij-aan-zij tentoon stelt met de 356 No.1 Roadster waar het allemaal mee begon.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités