Ghost Black Badge is Rolls Royce voor de dark side

Rolls Royce Ghost 2021 Black Edition Voorzijde

Het is geen geheim: een Rolls Royce koop je ofwel voor zijn ongeëvenaarde luxe, ofwel om ermee te pochen. Voor zij die zich bij de laatste overtuiging aansluiten hebben de hoogstaande Britten hun Ghost nu ook voorzien van de Black Badge-behandeling.

Wanneer Rolls Royce naar eigen zeggen “na aanzienlijk intern debat” de Black Badge-serie introduceerde mikte het op een nieuw klantenbestand. De influencers, rappers en voetbalsterren van deze tijd moesten niet langer zelf aan de slag met de zwarte spuitbus maar konden hun Wraith, Dawn of Cullinan voortaan helemaal verduisterd bij de dealer bestellen. De recentste toevoeging aan het Rolls-gamma, de Ghost, krijgt nu een gelijkaardige kuur.

Ook onderhuids

De wijzigingen blijven echter niet beperkt tot 45 kilogram aan diepzwarte lak—echt waar. Het onderstel werd namelijk anders gekalibreerd en de automaat schakelt sneller tussen zijn acht verzetten. De verplichte 6.75-liter grote V12-motor werd eveneens onder handen genomen. Die produceert daardoor 600 pk en 900 Nm koppel, of zo’n 30 pk en 50 Nm koppel meer dan gewoonlijk. Daarmee spurt deze luxeslee van zo’n 2,5 ton naar de 100 km/u in amper 4,7 seconden. Snel genoeg om de kaviaar in je maag te voelen keren dus.

Rolls Royce Ghost 2021 Black Edition Achterzijde

De verduistering van de Black Badge-versie gaat echter verder dan enkel de laklaag. Zo krijgt deze Ghost aanzienlijk minder glimmend chroom en zwarte 21 inch-velgen die bestaan uit 22 lagen carbon. Daarnaast is ook het iconische grille helemaal zwart en prijkt erboven voor de gelegenheid een donker getinte Spirit of Ecstasy.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités