Daimler en Stellantis gaan samen accu’s ontwikkelen

Mercedes-Benz Laadpunt

Stellantis, moederbedrijf van onder andere Peugeot, Opel en Fiat, kondigde eerder dit jaar al aan dat het samen met Total Energies batterijen voor elektrische wagens zal ontwikkelen. Ook Daimler, thuisbasis van Mercedes-Benz, voegt zich nu bij die samenwerking.

Vanaf 2023 zal het Automotive Cells Company, een bedrijf opgestart door Stellantis en Total Energies, accu’s voor elektrische auto’s produceren op Europese bodem. Daimler stapt nu eveneens in die onderneming. Samen willen ze de Europese marktleider worden op vlak van batterijproductie, en zo de positie van het Oude Continent in het middelpunt van de wereldwijde autosector behouden.

Voor alle merken

Daimler, en Mercedes-Benz eronder, neemt één derde van het Automotive Cells Company op zich waarmee het een evenwaardige aandeelhouder wordt tegenover Stellantis en Total. Het enorme netwerk van de Stellantis-merken slaat daarbij de handen in elkaar met de expertise in batterijproductie die Total Energies op tafel kan leggen. Mercedes-Benz kan dan weer heel wat ervaring in Research & Development aan de samenwerking toevoegen, samen met een befaamde neus voor kwaliteit.

Automotive Cells Company verwelkomt Mercedes-Benz

Het Automotive Cells Company werd eind 2020 opgericht en zal vanaf 2023 accu’s beginnen produceren in Frankrijk, niet alleen voor de merken onder Stellantis en Daimler maar ook voor andere afnemers. De fabriek is dus nog niet operationeel, maar het onderzoekscentrum van het ACC in Nouvelle-Acquitaine draait inmiddels al op volle toeren.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités