Ford start rijopleidingen voor 65-plussers

Ford Driving Skills for Life senioren 2021

Na zijn opleidingen voor jonge bestuurders zal Ford nu ook senioren bijscholen op zijn testcircuit in Lommel. Daartoe nodigt het merk 65-plussers uit de omgeving uit om zich in te schrijven voor een eerste testdag op 8 oktober.

Van 2014 en 2019 organiseerde Ford jaarlijks het Driving Skills for Life-programma. Die rijopleiding van een halve dag moest beginnende bestuurders tussen 18 en 24 jaar bijscholen in de kunst van het autorijden. Door de coronapandemie werden de edities van 2020 en 2021 echter tot nader order uitgesteld. Ford opent nu opnieuw de deuren van zijn testcentrum in Lommel, maar dan wel voor een heel ander doelpubliek: senioren.

Nieuwste rijhulpsystemen

Volgens statistieken die Ford heeft verzameld zal tegen het einde van dit decennium een kwart van de Belgische automobilisten 65 jaar of ouder zijn. Daarom wil het team van de Lommel Proving Ground hen de nodige middelen aanreiken om veilig en onafhankelijk op weg te kunnen. Zo zal Ford hen laten kennismaken met de nieuwste rijhulpsystemen en daarnaast komen ook voertuigbeheersing, noodremmen en omgaan met afleiding aan bod.

De testdag vindt plaats op 8 oktober 2021 en biedt plaats voor 48 gemotiveerde senioren, gespreid over twee halve dagen. Kandidaten kunnen zich registreren via www.lommel.be/ford.

Auteur: Auteur: Joram
Commentaires: 0 reacties

Tags

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités