Officieel: Toyota Corolla Cross gaat Yaris Cross achterna

Toyota Corolla Cross 2020

In Thailand heeft Toyota de Corolla Cross voorgesteld. Net als de Yaris Cross wordt dat een crossover op basis van een klassieke hatchback (en break). Maar deze Corolla Cross komt tussen de C-HR en RAV4 te staan, en het is nog niet duidelijk of hij ook naar Europa komt.

De Toyota Corolla Cross staat op het GA-C-platform van de C-HR en Corolla, en mikt dus volop op het C-segment. Visueel heeft hij aan de buitenkant wel wat weg van de RAV4, maar met 4,46 meter overbrugt hij netjes de kloof tussen diezelfde RAV4 en de kleinere C-HR. Het interieur komt dan weer wel quasi linea recta uit de Corolla, met een wat slanker dashboard en hooggeplaatst infotainmentscherm.

Toyota Corolla Cross 2020

Onder de motorkap plant Toyota twee motoren in de Corolla Cross: een hybride 1.8 van 122 pk, die we uiteraard kennen van de gewone Corolla en de Prius, en een klassieke 1.8 van 140 pk. Voorlopig is de Corolla Cross alleen bestemd voor de Thaise markt. Of hij ook een overstap maakt naar Europa, is nog niet duidelijk. Maar zeg natuurlijk nooit nooit...

Toyota Corolla Cross 2020
Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Commentaires: 0 reacties

Tags

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités