Officieel: Suzuki Across is RAV4-kopie (2020)

Suzuki Across Toyota RAV4 2020

Suzuki presenteert de eerste vrucht van zijn samenwerking met de collega-Japanners van Toyota. De Across is een quasi identieke kopie van de Toyota RAV4, maar introduceert wel voor het eerst een plug-inhybride bij Suzuki.

De Japanse constructeur Suzuki heeft al een tijdje de handen in elkaar geslagen met Toyota. Bij ons zal zich dat vooral uiten in nieuwe Suzuki-modellen die gebaseerd zijn op Toyota’s. Het eerste model is deze Suzuki Across, een quasi letterlijke kopie van de Toyota RAV4. Suzuki geeft wel een lichtjes eigen draai aan de voorkant van deze Across, maar opzij, achteraan en binnenin verschillen alleen de merklogo’s.

Suzuki Across Toyota RAV4 2020

Niet dat dit een slechte zaak is, want de RAV4 is een ruime SUV met een behoorlijk uitgebreide uitrusting. Niet in het minst op vlak van veiligheid, en gelukkig mag Suzuki daar gretig uit putten. Ook – en dat is nog belangrijker gezien de strengere CO2-normen – de aandrijflijnen neemt de Suzuki Across van de RAV4 over. Nu ja, één aandrijflijn: de plug-inhybride.

Die heeft Toyota nog maar net zelf aangekondigd, maar ook Suzuki gebruikt dus de 2,5 liter grote viercilinder met elektromotor in combinatie met twee elektromotoren. Het systeemvermogen geeft Suzuki niet op, maar bij Toyota bedraagt dat 306 pk. De batterij is 18,1 kWh groot, het elektrische rijbereik moet 75 kilometer bedragen. De CO2-uitstoot? 22 g/km volgens de WLTP-cyclus, 26 g/km volgens de NEDC.

Suzuki Across Toyota RAV4 2020

De Suzuki Across staat dit najaar in de showrooms. Prijzen worden tegen dan bekend gemaakt.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
guido 21:29
Portrait de guido

tof, en de prijs?

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités