Live in Brussel 2015: Audi Q3 Facelift

audi-q3-autosalon-brussel-2015-foto-100

Audi toont op het autosalon van Brussel naaste de compleet nieuwe Q7 ook haar kleinste SUV in een nieuw jasje. De Q3 facelift beleeft daarmee meteen een Europese première.

De grille van de Q7 is zo fors gegroeid dat die tot tegen de koplampen loopt. Om de Q3 toch hetzelfde familiegezicht aan te meten trekt Audi twee penseelstreken naar de koplampen. Probleem opgelost volgens de Duitsers. Wij vinden de Q3 daardoor toch een gek aangezicht krijgen. Maar goed, we kunnen Audi niet verwijten dat ze geen facelift hebben gedaan.

Andere uiterlijke veranderingen blijven dan weer wel summier. Want buiten iets stoerdere bumpers (afhankelijk van de uitvoering) blijft het bij het oude. Wel knap van Audi zijn de standaard Xenon plus koplampen met LED-dagrijlichten. Optioneel kan je ook opteren om het gehele systeem uit te rusten met LED-lichten. Doe je dat, dan krijg je achteraan knipperlichten die net zoals op de A8 zwierig bewegen.

EURO6-motoren

Onder de kap zorgt Audi ervoor dat de motoren weer wat zuiniger zijn en voldoen aan de EURO6-normen. Zo heb je de 2.0 TDI clean diesel ultra die toekomt met 4,4 l/100km en 114 gram CO2 uitstoot. Benzinerijders kunnen dan weer genieten van de 1.4 TFSI COD ultra. Met cilinderuitschakeling, een normverbruik van 5,5 l/100km en een CO2-uitstoot van 127 gram. Daarnaast zijn er nog een resem aan motoren beschikbaar die vermogens weten op te wekken van 120 pk tot 220 pk.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités