MINI staakt de productie van Clubman

mini_clubman_cooper_s_8

Volgens Nederlandse media is er een einde gekomen aan de productie van de guitige Clubman. Met zijn driedeurig-concept was het één van de weinige MINI's met een vette knipoog naar het verleden. De opvolger komt pas binnen een jaartje... en krijgt gewoon vier ordinaire deuren.

Je was voor of tegen het concept van de Clubman. Met zijn extra deurtje op de rechterflank en de verlengde ramen leek hij volgens sommigen wat op een kleine lijkwagen. Toch wist hij te overtuigen met zijn extra ruimte én stabielere weggedrag tegenover de MINI hatchback. Daar komt nu een einde aan. Althans aan de productie. Er is een opvolger in de maak, maar die zal van een andere orde zijn.

Mini Clubman 2.0

De spirituele opvolger van de Clubman is dan wel onderweg, hetzelfde zal het niet zijn. Zo zal hij maar - gebaseerd op het concept - liefst 26 centimeter langer zijn en vier volwaardige deuren hebben - in plaats van 2 deuren en een kruipluikje. Het Brits/ Duitse merk is er dan ook fier op dat je comfortabel met vijf personen zal kunnen plaatsnemen. De gesplitste achterdeurtjes blijven gelukkig wel behouden.

Verwacht wordt dat we de nieuwe Clubman in Parijs gaan zien. Al spreken sommige bronnen pas van een publieke verschijning in Genève. De huidige generatie Clubman... die zal je vanaf nu op de tweedehandsmarkt moeten zoeken. Een groene Cooper S met lederen interieur is daarbij geen slechte keuze.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités