Renault ging gisteren #Under8 op de Nürburgring met Mégane R.S. 275 Trophy-R [Video]

renault-megane-under8-record

Het is Renault gelukt om terug het ringrecord voor voorwielaangedreven wagens in handen te nemen. Die werd laatst namelijk overgenomen door Seat met de Leon Cupra. De Spanjaard reed een tijd van 7'58"4, de Fransen deden daar nog enkele seconden af.

7'54"36, meer tijd heb je niet nodig om de Mégane R.S. 275 Trophy-R over de groene hel te sturen. Waarmee hij lekker terug zo'n viertal seconden sneller is dan de Leon Cupra. Om die extra seconden er af te schaven werd trouwens beroep gedaan op tien extra pk's, een uitlaatlijn van Akrapovic, een aangepaste ophanging met Öhlins-dempers en specifieke MICHELIN Pilot Sport Cup 2 banden.

Geïnteresseerd in de snelste straatlegale Mégane van het moment? Dan moet je snel zijn. Renault plant maar zo'n 250 stuks te bouwen.

Derniers articles publiés

Commentaires (7)

Laisser un commentaire
Yvesw 11:35
Portrait de Yvesw

En dan zwijgen we nog over Seat die met een hetere Leon Cupra gaan komen :-) Het is battle of the Hot Hatches op de groene hel blijkbaar :-)

Yvesw 15:21
Portrait de Yvesw

Jups, mooi in tred met de andere VAG-modellen :-)

Wat je vooral niet mag vergeten bij deze Renault is dat de Fransen specifieke banden hebben laten ontwikkelen voor deze R.S. 275. Straatlegaal, dat wel, maar hoe lang zullen ze meegaan? En met een setje plakkende banden haal je al vlug enkele seconden op de Nürn. Anderzijds blijft het inderdaad een straffe prestatie :-)

Glenn 16:42
Portrait de Glenn

Straffe prestatie inderdaad, maar je mag het toch niet vergelijken met wat die Leon uit zijn mouw heeft geschud. Op die Renault mag je bijna een sticker "track-only" plakken wat mij betreft.

De Renault is gestript (bvb geen achterbank) waarmee blijkbaar een 100-tal kg gewonnen is. Ohlins is super, maar om dagelijks mee te rijden? Als dat even stug is als op een motorfiets, good luck. En die michelins lijken me ook niet aangepast aan het belgisch weertje (als ze al warm genoeg worden op openbare weg); BMW liet je blijkbaar ook al een disclaimer tekenen als je de cups op de CSL wilde zodat ze niet verantwoordelijke waren als je in de gracht belandde :-)

Glenn 15:17
Portrait de Glenn

In dat geval, Renault wins.
Valsspelers die espanjolen ;-)

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités