De Lamborghini Estoque komt er - Geen SUV op komst

Lamborghini CEO Stephan Winkelmann liet een maand geleden dat er een derde model het gamma zou gaan vervoegen. Meteen nadien gingen de geruchten weer oplaaien rond de mogelijke komst van een SUV, een opvolger op de LM002. Dat wordt nu officieel ontkend, volgens Lamborghini is er geen plaats voor zulk model in haar gamma. Volgens Winkelmann maakt de SUV geen enkele kans. Daarmee spreekt hij eindelijk duidelijke taal. Wat er wel zal komen is de vierdeurs sedan, de Lamborghini Estoque.

Die vierdeurssedan werd in 2008 voorgesteld in Parijs en kon rekenen op enorm veel positieve reacties. Volgens Winkelmann komen er nog regelmatig mailtjes binnen van mensen die interesse hebben in de Estoque. Net daarom krijgt de wagen dan toch groen licht. De Estoque zal volgens Winkelmann nieuwe klanten kunnen lokken omwille van zijn praktische kant. Lamborghini stelt Autofans wel gerust door te zeggen dat de strategie van het merk ongewijzigd blijft. Volgens de topman hebben veel constructeurs hun manier van werken aangepast aan het gebied waarin ze willen verkopen, wat logische en volkstrekt correct is. Maar binnen het luxesegment telt dat niet, zegt Winkelmann. In het segment waar Lamborghini zich bevindt zitten mensen die verrast willen worden en zich willen onderscheiden. Alles wat exotisch is en vooral niet op hen is afgestemd is prima materiaal. Het komt echter goed uit dat Chinesen dol zijn op dit soort saloons, en laat China nu net de markt zijn waar Lamborghini zich wil versterken.

Dat de Estoque een pareltje is heb je ondertussen zelf kunnen aanschouwen. Voor het vuurwerk onder de kap zorgt de 560pk sterke V10 uit de Gallardo LP 560-4. Al zijn ook andere pistes nog steeds mogelijk. Zo is de mogelijkheid op een twin-turbo V8 niet uitgesloten. On top wordt er zelfs gespeculeerd over een V12 diesel, uit het kamp van Audi.

Lamborghini Estoque
Lamborghini Estoque
Lamborghini Estoque

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Techno Patat 16:38
Portrait de Techno Patat

Laat die v12 maar zitten, dan is lambo lambo niet meer!

Maar die 4 deurs lijkt me wel dik, en eeeergens ver weg vind ik het wel bij hun passen, meer dan bij porsche :)! Want porsche maakt kleine 911's, en lambo grote murci's etc!

Buyck 20:55
Portrait de Buyck

"De Lamborghini Estoque komt er - Geen SUV op komst". Die titel deed me blazen van opluchting. Yes geen SUV... dat zou verwatering zijn voor Lamborghini. Porsche is ferm in mijn achting gezakt op dat vlak.

Anonieme gebruiker 21:26
Portrait de Anonieme gebruiker

"On top wordt er zelfs gespeculeerd over een V12 diesel, uit het kamp van Audi."

Don't think so.

Een "gewone" v12 zou wel goed kunnen ja.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités