Extreem unicum: Camaro met 1400 pk

We hebben hier al het één en ander gezien inzake krachtige Amerikaanse muscle cars die het stuk voor stuk nodig vinden om dik 500 pk op de straat te zetten. Maar in vergelijking met die stoerdoenerij heeftdeze one-off Camaro best een straatlengte voorsprong. 1400 pk is wat eigenaar Serge Leger wou uit een zes liter grote V8 met dubbele turbo. Maar naast dit gigantische cijfer zijn vooral de verdere aanpassingen de moeite waard.

Het beest dat zorgt voor deze krachtexplosie zorgt is een zesliter LSX V8 blok dat dankzij een setje unieke Turbonetics turbo's en een heleboel motorische ingrepen dergelijke cijfers kan voorleggen. Dat je met 1400 pk in een standaard Camaro onderweg bent in een rijdende doodskist is duidelijk, daarom ging de Canadese eigenaar een heel stuk verder met de aanpassingen aan z'n Camaro. Om al die kracht in goede banen te leiden werd een volledig Baer zes-zuiger remsysteem gemonteerd, samen met een QA1 ophanging.

De standaard Camaro aandrijflijn is in de verste verte niet opgewassen tegen zoveel pk's, daarom werd er gekozen voor een 'custom' versnellingsbak en cardan as die de kracht naar de Moser achteras overbrengt. Hiervoor werd de achterkant volledig herzien met een halve carbon constructie. Om ook geen negatieve gevolgen te hebben voor het chassis werden de voornaamste structurele onderdelen extra verstevigd.

Ook binnenin kan dit technologische hoogstandje een mooi resultaat voorleggen: volledig italiaans lederen interieur, een rolkooi en een lijst van uniek afgewerkte interieur onderdelen. Ook het in car enternainment gedeelte werd niet over het hoofd gezien met een degelijke muziek installatie, een apple Mac mini en een achteruitrijcamera.Prijskaartje van dit alles? $320.000 is de geschatte kostprijs van deze unieke Camaro die rond de 3800 manuren in beslag heeft genomen.

Chevrolet Camaro 1400pk
Chevrolet Camaro 1400pk
Chevrolet Camaro 1400pk
Chevrolet Camaro 1400pk
Chevrolet Camaro 1400pk
Chevrolet Camaro 1400pk

via: WCF

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Techno Patat 15:05
Portrait de Techno Patat

rolkooi zit wel niet echt handig gemonteerd :o! maar wel vet dat hij niet enkel tuned, ook motorisch en onderstel etc! echt een liefhebber!!!

Anonieme gebruiker 17:50
Portrait de Anonieme gebruiker

WTF,,how fast can this ting go??!!!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités