Burn some rubber, McChip levert 401pk voor Focus RS

Als je de standaard 305pk van de Ford Focus RS maar niets vind, en ook de 360pk die Wolf Racing voorziet is nog niet genoeg voor jou, dan kan je voortaan terecht bij McChip. Dat tuningbedrijf heeft een powerkit uitgewerkt die de Focus RS van maar liefst 401pk voorziet. In een eerste Stage krijgt de RS een remapping van de software naar 345pk. De Newtonmeters stijgen naar 520 stuks (tegenover 440 standaard). Topsnelheid zou bij die versie 271km/u bedragen. Wie zijn voorwielen dus nog wat meer op de proef wil stellen, opteert best voor Stage 2.

Daarbij krijg je een aangepaste intercooler, bougies, nog meer elektronische aanpassingen, een nieuwe uitlaatlijn en inlaatspruitstuk. Je koppel bedraagt daar dan 612Nm, pk's komen dus op 401 eenheden. Met die specs haal je een snelheid van 278km/u. Stage 1 moet je €799 lichter maken, voor Stage 2 betaal je de volle €4.499.

Ford Focus RS McChip

Bron: WorldCarFans

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
ST 13:23
Portrait de ST

Heb zelf een ST en bij de RS is de besturing toch redelijk in de hand te houden. Het uiterlijk is wat over de top, dat is ook mijn mening. Bij deze pk's kan je ook maar beter bij andere merken gaan shoppen, want anders is het niet meer leuk met die aandrijving. Laat mij maar lekker in de ST bollen, dat vermogen is meer dan genoeg op de voorwielen.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités