Officieel: Porsche Panamera S Hybrid

Porsche breidt haar Panamera-gamma uit met een S Hybride variant. Daarmee wil Porsche sportiviteit, luxe en ecologie op zijn best combineren.

Onder de kap schuilt er geen nieuwe technologie, alles werd overgenomen van de Cayenne Hybride. Onder de kap schuilt een 333 pk sterke V6 die werd gekoppeld aan een 47 pk sterke elektromotor. Die elektromotor wordt ook gekoppeld aan een setje batterijen die vrijgekomen energie (na het remmen) opslaat. De Panamera S Hybrid is met zijn 380 pk goed voor een gemiddeld verbruik van amper 6,8 liter / 100 km. De gemiddelde CO2 uitstoot bedraagt 159 g/km. Met standaard banden ligt het verbruik op 7,1 liter en bedraagt de CO2 waarde 167 g/km, dat zegt Porsche er eerlijk bij.

De sprint naar 100 km/u werkt de Panamera af in 6.0 seconden. De topsnelheid bedraagt 270 km/u. De elektromotor en benzinemotor werken samen, al kan de verbrandingsmotor ook worden uitgeschakeld. Op de elektromotor kan je net de hoek om, met een te rijden afstand van maximaal twee kilometer. Topsnelheid die je elektrisch kan halen ligt op 85 km/u. Binnenin beschik je in deze hybride variant over een informatief computersysteem dat je alle data van de hybridemotor weergeeft. Technologie à la Prius dus. 

Porsche zal de nieuwe Panamera S Hybrid in Genève voorstellen.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Techno Patat 14:38
Portrait de Techno Patat

ik graak zelfs niet om de hoek, de dichtstbijzijnde is 2km, waarvan 1.5k toch redelijk omhoog! dus dat zal er niet inzitten :D!

en nu genoeg gezeverd: toch nog een lekker verbruik: 7.1l, neem maar 8-9 in real life! maar toch, voor zo een grote auto, die toch ook nog eens snel (kan) zijn, respect voor de panamera!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités