Tesla Model Y facelift komt niét dit jaar, zegt Tesla

Tesla Model Y 2024

Zit jij ook te wachten op de facelift van de Tesla Model Y voor je er eentje bestelt? Dan ben je blijkbaar niet alleen, want in de VS krijgt Tesla flink wat vragen over die Juniper-update. Zoveel vragen dat het merk dan maar besluit om klare taal te spreken: de Model Y facelift is niét voor 2024… Of tenminste niet helemaal.

Het gonst weer van de geruchten in Tesla-land, en in het middelpunt van de aandacht staat de Model Y. Dat is weinig verwonderlijk want dat is niet alleen één van de populairste auto’s ter wereld, maar hij staat ook aan de vooravond van een grondige update aangezien technisch broertje Model 3 net al gefacelift werd. Vorige maand kwam zelfs naar buiten dat die facelift nog voor midden dit jaar zou zijn, want insiders beweerden dat Tesla’s fabriek in China zich al aan het voorbereiden was op de productie. Nu is het echter Tesla zelf dat die geruchten de kop indrukt.

Dus ook niet naar Europa?

Op X — en nu komt het verplichte zinnetje: ‘het voormalige Twitter’ — heeft Teslascope namelijk een bericht opgepikt dat Tesla aan zijn Amerikaanse verkooppunten geadresseerd heeft, en daarin spreekt het zich uit over de Model Y facelift. Zo vraagt het merk om duidelijk naar klanten toe te communiceren dat de Juniper-facelift dit jaar niét gelanceerd zal worden. De aanleiding is duidelijk: blijkbaar namen heel wat Tesla-verkopers contact op met het hoofdkantoor omdat sommige geïnteresseerden hun aankoop van een Model Y uitstelden in afwachting van de update. Daar maakt Tesla nu dus zelf een einde aan: koop je Model Y gewoon nu want anders kan je nog lang wachten.

Het moet wel gezegd dat het bericht enige ruimte laat voor interpretatie. Zo is deze communicatie enkel gericht aan Amerikaanse verkopers dus hoewel Tesla letterlijk zegt dat “er geen update voor de Model Y gelanceerd wordt dit jaar,” kan het ook zijn dat ze bedoelen dat de Juniper-facelift gewoon de VS nog niet zal bereiken. Het is dus nog steeds mogelijk dat de productie in China in 2024 wel op gang komt maar die in andere fabrieken nog niet. Wat dat dan voor de Europese markt wil zeggen, is niet duidelijk. Zo komen ook onze Model Y’s niet uit China maar wel uit Duitsland, maar de Highland-facelift van broertje Model 3 was bijvoorbeeld wel sneller bij ons verkrijgbaar dan in de VS. Het is dus alsnog mogelijk dat de vernieuwde Model Y dit jaar wel al bij ons op de markt komt… Al zouden wij er ons geld niet op durven zetten.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités