Maserati gaat volop voor elektrificatie, belooft vier nieuwe EV’s tegen 2028

Maserati toekomstplannen 2024

Het is Maserati menens: tegen 2030 moeten al hun verbrandingsmotoren eruit. Daartoe hebben ze nu al een paar indrukwekkende EV’s in het aanbod maar daar moeten er nog flink wat bij komen. Vier stuks, om precies te zijn, en daar zitten een aantal interessante nieuwkomers tussen.

Maserati heeft zijn zinnen nu echt gezet op een zuiver elektrisch gamma. Zo trok het vorig jaar alvast de spreekwoordelijke stekker uit al zijn V8-motoren en lanceerde het in de plaats daarvan het Folgore-label, waaronder het bloedsnelle EV’s zal aanbieden. Dat doet het merk nu al in twee smaakjes, want zowel SUV Grecale als GT GranTurismo zijn verkrijgbaar met een accu onder de bodem… En die krijgen al heel binnenkort gezelschap van meer zo’n elektrische krachtpatsers.

Quattroporte en Levante aan de stekker

Maserati heeft namelijk in zijn toekomstplannen laten kijken en die bevatten vooral veel elektrisch nieuws. Dat nieuws mogen we al dit jaar verwachten, want dan wordt de GranCabrio onthuld met Folgore-versie en al. Die zal onderhuids identiek zijn aan coupé-broertje GranTurismo Folgore en een jaartje later, in 2025 dus, krijgen die gezelschap van een nog sportievere EV: de MC20 Folgore. Het is nog niet zeker of ook diens cabrioversie, de MC20 Cielo, een elektrische variant krijgt maar we weten wel al langer dan vandaag dat Maserati ook een Quattroporte op stroom in de pijplijn heeft. Die zou aanvankelijk in 2024 gelanceerd worden maar dat wordt nu uitgesteld naar 2028.

Maserati toekomstplannen 2024

Daardoor wordt de nieuwe Quattroporte ingehaald door een andere Maserati-EV. Zo beloven de Italianen in 2027 met een elektrische SUV in het E-segment te komen, die dus boven de Grecale Folgore komt te staan. Zie die dus gerust als een opvolger voor de Levante, al zal het huidige exemplaar het niet tot 2027 uitzingen. Zo beloofde Maserati eerder al om vanaf 2025 enkel nog modellen aan te bieden waar ook een zuiver elektrische variant van bestaat en dat geldt dus niet voor de huidige Levante, net als voor de Ghibli en de Quattroporte van vandaag. Die moeten er tegen dan dus uit, en vanaf 2030 is er zelfs alleen nog plek voor zuiver elektrische auto’s in de Maserati-showrooms.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités