Ferrari verkoopt nu officieel meer hybrides dan auto’s op benzine (2023)

Ferrari SF90 Stradale 2203

Puristen opgepast, want Ferrari heeft een opmerkelijk weetje de wereld in gestuurd. Uit zijn verkoopcijfers voor het derde kwartaal van 2023 blijkt namelijk dat de benzinemotor voor het eerst niet de populairste keuze was. In de plaats daarvan was meer dan de helft van de verkochte Ferrari’s een… hybride.

Zegt iemand “Ferrari” dan denk je als eerste aan huilende V12-motoren, toch? Dan maak je blijkbaar deel uit van een uitstervend ras, want dat is tegenwoordig allesbehalve de aandrijflijn waar de meeste Ferrari-cliënti voor kiezen. Zelfs een brullende V8 geniet niet langer hun voorkeur… Of toch niet als op zichzelf staande krachtbron.

En die SUV dan?

Ferrari heeft namelijk zijn cijfers voor het derde kwartaal van 2023 vrijgegeven, en daarin komt een opmerkelijk statistiekje naar boven. Zo is het niet het feit dat de Italianen alweer meer auto’s leverden dan een jaar voordien — duh — of het feit dat ze uiteraard weer meer winst maakten dat met onze aandacht gaat lopen, maar wel een weetje over de aandrijflijnen. Ergens onderaan het persbericht verklapt Ferrari namelijk dat 51 procent van de 3.459 verkochte auto’s in Q3 2023 een hybride was. Daarmee is het voor zover wij weten de eerste keer dat de benzinemotor bij Ferrari het onderspit moet delven voor een andere aandrijflijn.

Ferrari SF90 gamma 2023

Denk daarom echter niet dat die hybride-Ferrari’s saaie auto’s zijn, wel integendeel. Het merk heeft namelijk twee PHEV’s in de showrooms en zowel de 296 als de SF90 gebruiken hun elektrificatie vooral om nog meer power te kunnen produceren. De enige SUV die de Italianen in de showroom hebben, de Purosangue, wordt dan weer aangedreven door een traditionele V12… Dus aan jou de keuze of je dit nieuwsbericht grotere heiligschennis vindt dan als we hadden moeten melden dat de meeste klanten dààrvoor hadden gekozen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités