Officieel: vernieuwde Mazda 2 Hybrid lijkt al iets minder op een Toyota (2023)

Mazda 2 Hybrid facelift 2023

Mazda geeft zijn 2 een facelift, maar niet de 2 die je denkt. Deze Mazda 2 Hybrid is namelijk een Toyota Yaris in vermomming en daar verandert deze vernieuwing niks aan... Al wordt de vermomming wel iets geslaagder dan voorheen.

Heb je als kleinere autofabrikant een nijpend tekort aan hybrides? Dan kan je altijd eens lief proberen kijken naar Toyota, en met een beetje geluk mag je je logo wel op één van hun beproefde modelletjes kleven. Dat deed Suzuki al met bijvoorbeeld de Corolla en de RAV4 om de Swace en Across te bekomen, terwijl Mazda dan weer de Toyota Yaris omdoopte tot Mazda 2 Hybrid. Die laatste was daarbinnen misschien wel de meest onsubtiele rebadge, maar daar komt nu verandering in.

Mazda-grille, Toyota-schermen

Mazda heeft de 2 Hybrid namelijk getrakteerd op een facelift, en die maakt het modelletje zijn naam toch al iets meer waardig. Waar de Japanners voorheen bijvoorbeeld nog extra randjes om hun logo's heen moesten lijmen om het precies dezelfde ruimte als het Toyota-ovaaltje te laten innemen, zitten de Mazda-vleugeltjes nu mooi verwerkt in een eigen frontje. Dat frontje pronkt met een iets compactere grille en sportieve imitatieluchthappertjes aan weerszijden, terwijl Mazda achteraan de doorlopende zwarte strook van de Yaris buitenwipt. In de plaats daarvan monteren ze een carrosseriekleurig sierelement tussen de twee achterlichten en geloof het of niet, maar het eindresultaat ziet er plots als een Mazda uit.

Mazda 2 Hybrid facelift 2023

Binnenin mag de 2 Hybrid wel nog meegenieten van nieuws uit de Toyota-catalogus, getuige het nieuwe 10,5-inch infotainmentscherm en de nieuwe software die daarachter schuilt. Daarnaast vind je voortaan ook een digitaal bestuurdersdisplay van tot 12,3 inch groot achter het stuurtje, dat eveneens rechtstreeks uit de recent vernieuwde Yaris komt. In tegenstelling tot die Toyota houdt de Mazda 2 Hybrid het echter nog steeds op een enkele motorisatie: de 116 pk sterke full hybrid op basis van een 1.5-liter driecilinderblokje. Je vindt hem er vanaf begin 2024 mee in de Mazda-showrooms.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités