Zeldzame McLaren Elva wordt nog krachtiger dankzij tuner Novitec

McLaren Elva Novitec 2023

Novitec is niet vies van een beetje exclusiviteit. Deze keer hebben ze echter wel heel zeldzaam speelgoed onder handen genomen, want van de McLaren Elva rijden er maar 149 stuks rond. De tuner is dan ook bescheiden te werk gegaan… Behalve dan op vlak van vermogen.

Herinner jij je de McLaren Elva nog? De kans is groot dat dat niet het geval is, en dat nemen we je ook helemaal niet kwalijk. De Britten lanceerden de bloedsnelle roadster namelijk alweer in 2019, en waren toen van plan om er 399 stuks van te produceren. Dat werden er uiteindelijk slechts 149, volgens McLaren omdat klanten wilden dat de Elva nog exclusiever zou zijn. Voelt ook dat na vier jaar echter al niet zo uniek meer aan, dan kan je nu terecht bij Novitec om je exemplaar nog dat tikkeltje specialer te maken.

330 km/u zonder voorruit

Eén van die 149 Elvae is namelijk in de handen gevallen van Novitec, en die Duitse tuner moet hier en daar nog ruimte voor verbetering gezien hebben. Dat begint al bij het onderstel, dat Novitec inruilde voor zijn eigen schroefset met een verlaging van (nog eens) twee centimeter tot gevolg. De velgen werden dan weer vervangen door exemplaren die een inch aan diameter toevoegen, goed voor 20 duimen vooraan en 21 achteraan. Het opvallendste is echter de motorische upgrade want door zijn N-Tronic-ECU en huisgemaakt uitlaatsysteem tegen het blok te schroeven, gaat de 4.0-liter V8 van de Elva van 804 naar maar liefst 919 pk’s.

McLaren Elva Novitec 2023

Daardoor snelt de 1.148 kilogram lichte roadster naar de 100 km/u in 2,7 seconden. Het opmerkelijkste is echter de topsnelheid van 330 km/u, vooral wanneer je weet dat de Elva — standaard, tenminste — geleverd werd zonder voorruit. Op dat vlak is Novitec trouwens niet aan zijn proefstuk toe: de Duitsers vergrepen zich ook al aan de Ferrari’s Monza SP1 en SP2, nog zo’n roadsters waarin je vermoedelijk het leven kan laten door een aanrijding met een insect.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités