BMW lente-update 2023: nieuwe displays voor 4 Reeks en meer

BMW brengt regelmatig kwartaalupdates uit die een aantal nieuwigheden meebrengen naar verschillende modellen tegelijk binnen het gamma. Voor de lente van 2023 zijn er nieuwigheden in petto voor onder meer de 7 Reeks, X7, iX en de 4 Reeks.

Het grootste nieuws van de modeljaarupdate van lente 2023 bij BMW is de vernieuwing aan boord van de BMW 4 Reeks en M4. Die modellen krijgen namelijk hetzelfde Operating System 8 met BMW Curved Display uit de 3 Reeks facelift, waardoor ze net als de nieuwere modellen in het gamma afscheid nemen van de gescheiden en overkapte tellerpartij. Een facelift zit er nog niet direct in voor de 4 Reeks, dus heeft BMW besloten de nieuwe generatie displays apart in te voeren. Daarnaast komen er een nieuwe automaatpook en enkele nieuwe aankledingsmogelijkheden naar de 4 Reeks.

Parkeren via je smartphone

Wat de 7 Reeks betreft, is de luxelimo van BMW nu met enkele nieuwe kleuren te bestellen voor het koetswerk en voor het interieur. Daarnaast kan je de 7 Reeks, X7 en de iX binnenkort vanop je smartphone zelfstandig laten inparkeren. Zo kan je bijvoorbeeld uitstappen bij een moeilijk manoeuvre en vanop je smartphone verder doen terwijl je rond de auto kijkt voor obstakels. Je kan daarbij ook bepaalde manoeuvres opslaan, bijvoorbeeld om in en uit je krappe garageplek te rijden. Je hebt er wel een iPhone en de nieuwste versie van de BMW-app voor nodig.

In de iX zal het dan weer mogelijk zijn om de batterij manueel te laten opwarmen voor je van plan bent om een snellaadbeurt te starten, waarmee er direct hogere laadsnelheden kunnen gehaald worden. Die opwarming geberut via restwarmte van de elektromotoren. Daarnaast komt er ook een trailerassistent naar de iX. Tenslotte kondigt BMW aan dat de iX1 als eerste model Operating System 9 zal krijgen in een testfase in het tweede kwartaal van 2023. Dat brengt meer apps, een verbeterde bediening via het aanraakscherm en meer updatemogelijkheden met zich mee.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités