Officieel: BMW Alpina B5 GT is met 634 pk de krachtigste ooit (2023)

Alpina heeft naar eigen zeggen het "toppunt van de BMW 5 Reeks bij Alpina" uitgebracht met de B5 GT, een gelimiteerde reeks met meer vermogen, een exclusieve uitrusting en een topsnelheid van 330 km/u. Maar die exclusiviteit komt met een prijskaartje...

De Alpina B5 GT is in feite een fijngeslepen versie van de in 2020 vernieuwde Alpina B5, de luxueuze tegenhanger van de BMW M5 die meer is gericht op hogesnelheidscruisen dan op het strafste bochtenwerk. Toch krijgt deze B5 GT een iets scherper randje, om te beginnen dankzij zijn lichtjes opgevoerde motor. Die levert voortaan 634 pk en 850 Nm, 13 pk en 50 Nm meer dan voordien, waarmee het de krachtigste Alpina tot nu toe is. De vermogenswinst is te danken aan een verbeterd inlaattraject en een lichte softwaretuning.

Tot 330 km/u!

Kleine beetjes die wel degelijk een verschil maken, want voortaan zoeft de BMW Alpina B5 GT in minder dan 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u, om door te stomen tot een topsnelheid van maar liefst 330 km/u. Geen enkele standaard sportsedan doet het vandaag beter. Maar in tegenstelling tot de M5 kan je de B5 GT ook als Touring krijgen, al offer je dan een fractie van de prestaties op: 3,6 seconden voor de 0-100 km/u en een top van 322 km/u. Nog steeds geen kattenpis, en de hond kan mee.

Aan boord kan je zien dat je met een B5 GT rijdt dankzij de geborduurde modelnaam op de hoofdsteunen van de Lavalina-lederen zetels, al is die bekleding wel optioneel. Ook op het dashboard vind je meer leer en anthraciethouten sierelementen. Op de middenconsole en in de motorruimte zitten er tenslotte plaatjes met het unieke serienummer van jouw BMW Alpina B5 GT, want Alpina verkoopt wereldwijd maar 250 exemplaren van dit sportieve topmodel. De Duitse prijzen beginnen bij 145.500 euro voor de berline en 148.500 euro voor de Touring, voor België moet je er nog een klein beetje bijrekenen door ons hoger BTW-tarief (21% t.o.v. 19%).

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités