Officieel: Honda Jazz e:HEV krijgt kleine facelift en iets meer vermogen (2023)

Honda Jazz facelift 2023

De praktische stadswagen Honda Jazz krijgt een kleine facelift voor 2023, waarbij hij niet enkel een nieuwe neus krijgt aangemeten, maar ook iets meer pk's peutert uit zijn hybride aandrijflijn.

De nieuwste Honda Jazz is nog maar sinds 2020 op de markt, maar krijgt nu al een kleine facelift. Die focust zich vooral op de neus, met een nieuw grilledesign, een donkere achtergrond voor de koplampen en een iets meer agressieve vorm van de voorbumper. De SUV-achtige Crosstar krijgt een grille in honingraatdesign en krijgt ook nieuwe bumpers en zijschorten met zilveren accenten die doen denken aan beschermplaten, maar het niet echt zijn. Daarnaast is er ook een nieuw koetswerkkleurtje te bestellen: Fjord Mist Blue, een iets lichter babyblauw dan de lanceringskleur van de Jazz Crosstar.

Meer vermogen

Het verschil dat je echter duidelijker zou moeten merken, is de update aan de hybride aandrijflijn die wat meer vermogen oplevert. 14 pk, om precies te zijn, voor een totaal van 122 pk voor de elektromotor die de voorwielen aandrijft. Ook de generatormotor krijgt 11 pk extra (nu 106 pk) en de 1,5 liter-benzinemotor levert voortaan 107 pk (+ 10 pk). Ook de automaatbak werd opnieuw gekalibreerd voor een betere respons en de motor schakelt nu ook wat later op, bij 6.300 toeren. Het zou allemaal samen voor een vinniger aanvoelende krachtbron moeten zorgen.

Tenslotte komt er een nieuw uitrustingsniveau naar het gamma van de Jazz: Advance Sport. Die heeft een eigen lakkleur, Urban Gray, een specifieke voorbumper en grille, zwarte zijspiegels en unieke 16-duims velgen. Aan boord zijn er halflederen zetels met microvezel, een driespaaks stuurwiel en een geel stikselpatroon. De praktische voordelen van de Jazz blijven overeind, met zijn flexibele indeling van de bagageruimte dankzij de Magic Seats. Daar komt trouwens nog een voordeel bij: voortaan kan de Jazz tot 500 kilo slepen, handig voor fietsdragers of tripjes naar het containerpark. De verkoop van de vernieuwde Jazz gaat begin 2023 van start.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités