Volgende Bugatti wordt hybride met “gestoorde” verbrandingsmotor, aldus CEO Mate Rimac

Bugatti Bolide 2020

De toekomst van Bugatti, één van de oudste autoconstructeurs op de markt, hangt af van een onwaarschijnlijk moederhuis. Rimac, één van de jongste, heeft namelijk de meerderheid van de aandelen in handen. Zij staan vooral bekend om hun zuiver elektrische hypercars, maar dat is niet wat de volgende Bugatti gaat worden.

Een paar maanden geleden trok Bugatti het doek van de Mistral, een open hypercar die zijn platform deelt met de Chiron. Zijn techniek werd dus nog ontwikkeld onder het bewind van het Volkswagen-concern, maar Bugatti is sinds een dik jaar grotendeels in handen van Rimac. Die Kroatische nieuwkomer maakte zijn naam met de productie van compleet gestoorde, zuiver elektrische hypercars en het is dan ook weinig verwonderlijk dat de Mistral al snel de laatste Bugatti met de iconische W16-benzinemotor genoemd werd. Dat betekent echter niet dat Bugatti’s voortaan Rimacs in vermomming worden, belooft de kersverse CEO.

Verbrandingsmotor van Rimac

In een interview met het Britse Auto Express heeft Mate Rimac — twee keer raden waar die de baas van is — zich namelijk uitgelaten over de toekomst van Bugatti. Daarin wou hij vooral benadrukken dat Bugatti en Rimac compleet verschillende merken zijn en ook zullen blijven. Zo beschrijft hij Rimac als knotsgek en volledig elektrisch, kortom: het soort auto waarmee je “aan 60 km/u autonoom drift met een enorme rookwolk achter je”. Bugatti, daarentegen, is volgens de CEO een historisch, aristocratisch en perfectionistisch merk dat auto’s bouwt waarmee je naar de opera gaat en nadien “aan 400 km/u over de Autobahn naar huis dendert”… Als het Duitse Ministerie van Verkeer dat maar niet hoort.

Bugatti Chiron & Rimac Nevera 2021

De redenering wordt wat concreter wanneer Mate Rimac vertelt over de nieuwe Bugatti die de Chiron moet doen vergeten. Zo bevestigt hij dat die inderdaad niet meer over de W16-motor zal beschikken, al betekent dat niet dat het onderhuids een Rimac wordt. Sterker nog: de topman belooft dat de nieuwkomer op technisch vlak niks zal delen met de Kroatische hypercars. De nieuwe Bugatti wordt namelijk een hybride, en zijn verbrandingsmotor omschrijft Mate als “totaal gestoord”. Rimac werkt naar eigen zeggen al aan die motor sinds twee jaar voor de overname van Bugatti, want toen hadden ze al opdracht gekregen van de VW-groep om een unieke verbrandingsmotor te bouwen. Wat dat precies is zouden we volgend jaar te weten moeten komen, wanneer de nieuwe Bugatti zijn intrede maakt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités