Verrassing van de week: VW-importeur D’Ieteren opent Maserati-dealer

Maserati dealer Wommelgem 2022

D’Ieteren, vooral bekend als Volkswagen-importeur, verwelkomt een nieuw merk in zijn portfolio. Tot daar niks wereldschokkends, maar dat merk heeft deze keer wel héél weinig met de VW-groep te doen. Zo bieden de gebouwen van Porsche Center Antwerpen vanaf januari ook onderdak aan… een Maserati-showroom.

D’Ieteren is waarschijnlijk geen onbekende naam in het gemiddelde Belgische huishouden. De merken van de Volkswagen-groep zijn namelijk best populair in onze contreien, en die worden stuk voor stuk hierheen gebracht door dat bedrijf. Elke keer D’Ieteren een nieuw merk opneemt dat niét valt onder de VW-groep is dat eerder een uitzondering, en dan gaat het vaak over kleinere constructeurs zoals recent nog Microlino. Nu heeft de importeur echter een grotere, aanzienlijk oudere naam weten te strikken en als het 1 april was, had je ons niet geloofd.

Premiumburen

Binnen een dikke maand opent D’Ieteren namelijk zijn eerste Maserati-showroom in het Antwerpse. Dat is verwonderlijk omdat Maserati deel uitmaakt van het Stellantis-concern, en daardoor op heel wat vlakken rechtstreeks de concurrentie aangaat met de premiumlabels van de VW-groep die D’Ieteren al invoert. Daar trekken ze zich in Brussel niks van aan, wel integendeel. Zo krijgt de Maserati-dealer een plekje in het complex van Porsche Center Antwerpen in Wommelgem, waarmee dit de enige verdeler van het merk met de drietand wordt in het Antwerpse. Daardoor worden de Italianen natuurlijk wel rechtstreekse buren van — je raadt het al — Porsche.

Maserati dealer Wommelgem 2022

Hoe onwaarschijnlijk dit ook mag klinken, eigenlijk houdt de samenwerking voor beide partijen wel steek. Zo is D’Ieteren steeds op zoek naar manieren om zijn premiumportfolio te verrijken, en heeft Maserati dringend nood aan meer showrooms. Het zegt eigenlijk al genoeg dat er in de regio rond Antwerpen geen enkele vertegenwoordiging van het merk was, en dat terwijl ze qua modellen net grondig aan het moderniseren en uitbreiden zijn. Zo stelde Maserati na jaren van radiostilte al een MC20-supercar voor, gevolgd door de Grecale en een gloednieuwe GranTurismo op relatief korte tijd. En zo wordt de kans toch weer iets groter dat je die schoonheden in het Antwerpse tegen het lijf zult lopen.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Yannick 16:10
Portrait de Yannick

Zit FMA dan niet letterlijk in het dorp ernaast met Maserati?
Das net iets anders als in elk dorp een mini supermarktje van dezelfde uitbater...

Steven 19:58
Portrait de Steven

Doet FMA nog Maserati? Het klopt wel dat Maserati daar heel lang zat, tussen Ferrari en Lexus in. Maar ik denk dat Maserati er al een tijdje weg is. En Porsche Center Antwerpen ligt inderdaad op 5 minuutjes rijden van FMA.

Vandenbroeke 11:31
Portrait de Vandenbroeke

Per FMA-Maseratie klant dient d’ieteren een royalty uit te betalen aan FMA, dit zou toch logisch zijn…,

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités